• Konya10 °C

Seyfullah Koyuncu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konya Kitap Günleri’ne mutlaka gidilmeli…

22 Ekim 2019 Salı 14:43

Yerel yönetimlerimizin belki de son zamanlarda yaptığı en güzel işlerden biri kitap fuarları.

Konya’da da geleneksel hale gelen Kitap Günleri etkinliği, Anadolu’da düzenlenen en büyük kitap fuarlarından biri.

Anadolu insanının basiretini daha sağlam temellere oturtmak için kitaplar gerçekten önemli. Çünkü Anadolu’nun mayasında okumak var.

Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-i Veli, Yedi Güzel Adam, Seyrani, Evliya Çelebi ve daha bir sürü mütefekkirin, münevverin, aydın insanın yurdudur Anadolu. Anadolu’nun kültür temelini bu önemli münevverler atmıştır.

İşte bu sebeple; yazarlarla okuyucunun buluşması, okuyucuların yazarları yakından tanımaları açısından önemli kitap fuarları. Her şeyden önemlisi de halkımızın kitapla buluşması, hem hal olması sağlanıyor.

Anadolu’nun mayasında okumak var ama günümüzün insanı ne yazık ki okumuyor… Ne yazık ki mevcut durumda kitaplarla aramız pek iyi değil ülke olarak. Okumuyoruz. Yukarıda saydığım münevverlerin yurdu, dünyada en az kitap okuyan ülkelerden biri durumunda.

Kitap fuarları bu nedenle; kitaba, okumaya ilginin artırılması açısından önemli bir sosyo-kültürel işlev görüyor. Bu sebeple, Konya Büyükşehir Belediyesi çok ulvi bir görevi yerine getiriyor. Programlar gerçekten de dolu dolu.

Konya Kitap Günleri başlamadan önce birkaç yayınevi sahibi ve yazarla konuşma fırsatımız olmuştu. Selçuklu Kongre Merkezi’nin uzak olduğu ve etkinliğin bu sebeple beklenen ilgiyi çekemeyeceği konusunda çekinceleri vardı. Ama o çekinceleri boşa çıktı…

Büyükşehir Belediyesi o kadar güzel bir organizasyon yapmış ki, adım atacak yer bulunmuyor Konya Kitap Günleri’nde.

Selçuklu Kongre Merkezi’nin fiziki avantajlarından da faydalanılarak adeta bir şölen havası estirilmiş. Dolayısıyla yayınevlerinin ve yazarların bu çekincesi de boşa çıkmış oldu.

Cumartesi günü kısa bir tramvay yolculuğunun ardından Selçuklu Kongre Merkezi’nin önündeki durakta indim. Neredeyse tramvayın tamamı o durakta boşaldı. Gencinden yaşlısına kadar herkes kitaplarla buluşmak için sabırsızlanıyordu. Bu sebeple olacak ki, yolun karşısına geçmek için telaş içinde olan çok sayıda insan gördüm.

Buradan belediye yetkililerimize ve Konya Emniyeti’ne sesleniyorum; Selçuklu Kongre Merkezi’nin önünde bir dizi tedbir almanız gerekiyor. İnsanlar az ilerdeki üstgeçide gitmiyor, doğrudan yolun karşısına tehlikeli bir geçiş yapıyor. İstanbul Caddesi’nin yoğun trafiği nedeniyle üzücü bir hadise yaşanmaması adına daha tedbirli olunması gerekiyor.

Bu konunun dışında hiçbir eksiklik göremedim ben programda.

Konya Kitap Günleri programı hakkında dışarıdan gelen misafirler de olumlu görüş bırakıyorlar.

Dışarıdan gelen yayınevleri ve diğer Konyalı dostlarımızla görüştüğümde, hepsi halinden çok memnunlardı. Hem vatandaş çok ilgi gösteriyormuş hem de kitap satışları baya iyi durumdaymış.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bütün Konyalıları, Konya Kitap Günleri’ni ziyaret etmeye davet ediyorum.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA