• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Japonyada tanıtıldı
02 Ekim 2014 Perşembe 11:19

Konya Japonya'da tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan 1. Turizm Expo 2014’te Konya’nın turizm kapasitesini tanıttı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan 1. Turizm Expo 2014’te Konya’nın turizm kapasitesini tanıttı. 
150 ülkeden temsilcilerin katıldığı ve açılışı Japon Prensi Akishi Nomiya’nın katılımıyla yapılan toplantıda Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç ile Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Şubesi Müdürü Telat Aydın da hazır bulundu. 3 gün süren Turizm Expo 2014 için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından davet edilen Konya Büyükşehir Belediyesi, Bakanlık tarafından hazırlanan Türkiye pavillionunda Konya turizm standını açtı. Fuarda, Konya'nın tarihi ve turistik güzellikleri, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin turizm alanında gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı hizmetler ile ilgili tur organizatörleri ve acenta yetkililerine bilgiler verildi. Konya'da nitelikli turizm potansiyelinin geliştirilmesi, turistlerin daha fazla konaklaması için neler yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Yaklaşık 300 bin kişinin ilgi gösterdiği organizasyonda Büyükşehir Belediyesi Turizm Şubesi ekibi Büyükşehir Belediyesi ile Konya'daki diğer ilgili kurum ve kuruluşlarca hazırlanan Konya tanıtım filmlerinin ziyaretçiler tarafından izlenmesini sağlayarak Japonca ve İngilizce yayınlar dağıttı.

-KARDEŞ ŞEHİR KYOTO'YA ZİYARET-
Organizasyona katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Konya’nın Kardeş şehri olan Kyoto Belediyesi’ni de ziyaret ederek Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa ile görüştü. Aynı zamanda Dünya Tarihi Şehirler Birliği Başkanı da olan Daisaku Kadokawa da, Konya ile ilişkilerinin özel bir önemi olduğunu, ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Görüşmede hazır bulunan Kyoto İtfaiyesi Müdürü Fumiaki Chilota San da İtfaiye Haftası nedeniyle bulunduğu Konya’da gördüğü ilgi nedeniyle teşekkür ederek, Konya'nın şehir olarak kendisini etkilediğini vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA