• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, istikrarlı bir şekilde büyümektedir
27 Temmuz 2010 Salı 14:54

Konya, istikrarlı bir şekilde büyümektedir

TSE Başkanı ve Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan

TSE Başkanı ve Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına, Konya’dan 8 firmanın girmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, İlk 500’e giren firma yönetici ve çalışanlarını kutladı.

İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firma sayısında yaşanan artışın Konya için önemli ve motive edici bir gelişme olduğunun altını çizen Başkan Büyükhelvacıgil, “ Konya’dan İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firma sayısı bir önceki yıla göre artmıştır. Geçtiğimiz yıl İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 7 firmamız yer alırken, bu yıl 8 firmamız girmeyi başarmıştır. İlk 500’e Konya’dan giren firma sayısında artış yaşanması bizleri son derece mutlu etmiştir. Dünyanın küresel krizle mücadele ettiği bir dönemde, Konya’daki firmalarımızın gösterdikleri başarı takdire şayandır. Başta bu firmalarımız olmak üzere, azim ve kararlılıkla üreten, istihdam yaratan, ülkemize katma değer sağlayan bütün firmalarımızın yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Ayrıca geçtiğimiz yıl İkinci 500’de yer alan Akova Süt firmamızın,  İlk 500 firma arasına girmesinden duyduğumuz mutluluğu da ifade etmek isterim. ” şeklinde konuştu.

Konyalı firmaların örnek başarısı

Başkan Büyükhelvacıgil, Konya’nın istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:

Konya’dan, 2007 yılında İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına 5, 2008 yılında 7, 2009 yılında ise 8 firmamız girmiştir. Bu yıl açıklanan İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına;  Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş., Eti Alüminyum A.Ş., Pakpen Plastik Boru ve Yapı Elemanları San. Tic. A.Ş., Konya Çimento Sanayii A.Ş., Helvacızade Gıda ve İhtiyaç Maddeleri San. ve Tic. A.Ş., Ova Un Fabrikası A.Ş., Hekimoğlu Un Fab. Tic. ve San. A.Ş.,

Akova Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş girmiştir. İstikrarlı bir şekilde büyüyen Konyalı firmalarımızın başarısı örnektir. Konya’daki firmalarımızın Afrika ve Ortadoğu gibi yeni pazarlara hızlı bir şekilde entegre olabilen, dinamik bir yapıya sahip olması, küresel kriz sürecindeki riskleri dağıtmış ve firmalarımızın İlk 500’deki başarısını olumlu etkilemiştir.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA