• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya iş dünyası bir araya geldi
20 Mayıs 2012 Pazar 17:20

Konya iş dünyası bir araya geldi

KOBİ'lerin istikrarlı büyümelerini sağlamaya yönelik Kuveyt Türk İşin Doğrusu zirvesi Konya İş Dünyasını bir araya getirdi.

 KOBİ'lerin istikrarlı büyümelerini sağlamaya yönelik “Kuveyt Türk İşin Doğrusu” zirvesi Konya İş Dünya’sını bir araya getirdi. Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Faizsiz Bankacılık riski dağıtır” dedi

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın, “İşin Doğrusu; Etik Bankacılık ve Sağlam Finansal Kararlar” konseptiyle tecrübe, bilgi ve birikimlerini paylaştığı Anadolu bölge toplantıları şeklinde  işletme sahipleriyle bir araya geldiği buluşmalarının yeni adresi; Antalya’nın ardından Konya oldu.
Konya Dedeman Hotel’de düzenlenen etkinlikte, Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Yeni Konya Bölge Müdürlüğü, Tüm Konya Şube Müdürlükleri ve ilgili departman müdürlüklerinden oluşan kalabalık bir Kuveyt Türk ekibi ile Konya İş Dünyası’nın temsilcileri hazır bulunurken, bölge basını da büyük ilgi gösterdi. 

UYAN: FAİZSİZ BANKACILIK RİSKİ DAĞITIR
Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Faizsiz bankacılıkta risksiz bir gelir yoktur, risk ve gelir kardeştir” diyerek başladığı sunumunda, faizsiz bankacılıkta mal veya hizmetin gerçek olması gerektiğinin altını çizerek, “Bankacılıkta iç denetim, ahlaki denetim ve kişinin kendi denetimi en az bankaların yasal otoritelerle birlikte yürüttüğü dış denetim kadar önemlidir” dedi. Konuşmasını faizsiz bankacılığın temel özelliklerini anlatarak sürdüren Ufuk Uyan, “Faizsiz Bankacılık riski dağıtır. Kriz söz konusu olduğunda uyarıları daha erken alır ve likidite krizlerinde daha likit bir pozisyon alabilir“ diyerek konuklara Kuveyt Türk’ün bankacılık prensiplerinden bahsetti.
YILLARDIR HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALMIYORUZ
Ekonomik koşullar ne olursa olsun kullandırılan kredilerin erken geri çağırılmadığını, hiçbir müşteriden şartsız koşulsuz hesap işletim ücreti alınmadığını, kredi sözleşmelerine sadık kalınarak vade, oran ve koşullarda hiç değişiklik yapmadıklarını vurgulayan Uyan, müşterilerine maliyetleri tam, açık ve net olarak bildirdiklerinin altını çizdi. Uyan ayrıca yurt dışında Dubai, Almanya, Bahreyn’den sonra Erbil ve Katar üzerinde çalıştıklarını ve hedeflerinin Türkiye’de aktif büyüklükte ilk 10,  hizmet kalitesinde ilk 5 banka hedefleri için çok aşama kaydettiklerini belirtti. Bireysel ve İşletme Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, farklı sektörlerdeki birçok firmayla yıllardır sürdürdükleri finansal deneyimlerini örnekleriyle paylaştı.
Bir firmanın ayakta kalabilmesi için en önemli kaynağının nakit olduğuna dikkat çeken Yılmaz, güçlü bir nakit akışı için ilk önce, “İşletme sermayeniz yeterli mi?”, “Ödeme ve alacaklarınızın vadesi uyumlu mu?” ve “Hazırda kullanılabilecek ek fon kaynaklarınız var mı?” sorularına cevap vermek gerektiğini belirtti.
 KREDİ KARTI VE TÜKETİCİ KREDİSİ İLE BORÇLANMAYIN
Kredi kartına borçlanmak ve tüketici kredisi çekip ödemeleri karşılamanın yanlışlığına da değinen Yılmaz, nakit ve borç ilişkilerinin basit olması esasına vurgu yaparak, konuyu “Para Öncelikle Alacaklılarındır” diyerek özetledi.  Konuşmasında borç yönetiminin önemine dikkat çeken Yılmaz, “Ticari borçlarınızın da maliyeti var. 12 ay sıra taksit 1 yıl vade değildir, bir malı vadeli almak karlılığa ciddi darbe olabilir dedi.  Firmaların ürünlerini fiyatlarken doğru dengeyi bulmalarını öneren Yılmaz,  kısa vadeli fonlarla uzun vadeli yatırımların da mümkün olamayacağını sözlerine ekledi. Toplantıda müşterilerin merak ettiği sorulara da cevap verildi. Toplantı akşam yemeğinin ardından sona erdi.
KUVEYT TÜRK YILSONUNDA 220 ŞUBEYE ULAŞACAK!
2012 sonunda yurt içinde 220 şubeye ulaşmayı hedefleyen Kuveyt Türk, 5 şubeyle hizmet verdiği Konya’ya çok önem veriyor. 2011 yılında Konya şubelerimizde kullandırılan fon toplanan fonların yüzde 95 ini oluşturduğu belirtiliyor. Katılım Bankalarında bu oran yüzde 71 olup mevduat bankalarında ise yüzde 127'dir. Kuveyt Türk Konya ilinde toplam kredilerin yüzde 4 üne toplam mevduatın ise yüzde 5 ine sahip olup, katılım bankaları arasında ilk sıradadır.  Konya’da Kuveyt Türk müşterileri,  76 Milyon TL ye tekabül eden 816 KG altın miktarına sahip bulunuyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA