• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya ile Çin arasında önemli anlaşma
07 Temmuz 2009 Salı 14:52

Konya ile Çin arasında önemli anlaşma

Konya Ticaret Odası, Çin'de önemli bir anlaşmaya imza attı.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar ve iş adamları ile birlikte Çin’e yaptığı iş seyahatinde Konya için önemli bir protokolün imzası atıldı. Konya Ticaret Odası ile Şiyan (Xi’an) Ticaret Odası arasında karşılıklı iş birliği protokolü imzalandı. Üzülmez, Çinli DFM Firmasının Türkiye’de otomobil fabrikası kurmayı düşündüğü, bu fabrika için de Konya’nın öne çıktığı bir dönemde imzalanan protokolün öneminin bir kat daha arttığını ifade etti. Şiyan ile kardeş kent olma çalışmalarının da sürdüğünü belirten Üzülmez, imzalanan protokolle karşılıklı ticaretin artacağını söyledi.
 
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Çin'e düzenlenen iş gezisine katılan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, ziyaretin Konya açısından son derece faydalı geçtiği konusundaki görüşlerini yineledi. Çinli iş adamlarıyla önemli görüşmelerde bulunduklarını anlatan Üzülmez, “Bu seyahatin bir diğer önemli konusu da Çin'in en önemli sanayi şehri olan Şiyan ile kardeş kent olma çalışmasının son aşamaya gelmesidir. Şiyan ile Konya'nın kardeş kent olma çalışması devam ederken biz de Konya Ticaret Odası olarak Şiyan Ticaret Odası ile bir işbirliği protokolü imzaladık.  Geçtiğimiz yıl Şiyan Belediyesi ve Şiyan Ticaret Odası yöneticileri Konya Ticaret Odamızı ziyaret etmişti. O dönem başlayan iyi ilişkiler sayesinde bugün karşılıklı ticaretimizin çok daha ileri gideceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 Konya Ticaret Odası ve Çin Uluslar arası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) Shaanxi Alt-Konseyi arasında imzalanan iş birliği protokolünün kapsadığı maddeler şöyle:
 
“Karşılıklı gelişme;
Firmalara hizmet etmek ön koşuluyla, Türkiye ile Shaanxi arasında ürün ve hizmetlerin ticaretinin ve yatırımları teşvik etmek ve karşılıklı ticareti açık bir şekilde geliştirmek.
 
Teknoloji değişimi;
Hizmet metotları, kurumsal yapı, finans kaynakları, personel eğitimi ve dil eğitimi gibi alanlarda yönetim, idare ve uygulamada teknoloji değişimini geliştirmek.
 
Personel eğitimi;
İnsan kaynaklarının yapısını daha iyi hale getirmek amacıyla karşılıklı personel eğitimini ağırlık olarak artırmak. Böylece kişiler farklı kültürde bir araya gelerek birbirlerinden pek çok şey öğrenebilecekler.
 
Firmalar arası işbirliği;
Türkiye ile Shaanxi bölgesi arasında firmalar arası işbirliği ve iletişimi artırmak; yeni iş fırsatları yaratmak ve araştırmak; karşılıklı iş toplantıları, ticari sergiler ve seminerlere katılmak için firmaları organize etmek; özellikle uluslar arası ticaret organizasyonunun yuvarlak masa toplantısı ve Doğu – Batı Çin arası işbirliği için yatırım ve ticaret forumu (yıllık olarak nisan ayında Şiyan düzenlenir) gibi platformlar aracılığıyla ekonomik ve ticari işbirliği ve iletişimi artırmak.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA