• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya İl Jandarma Komutanı darbe emrini tanımadı
25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:03

Konya İl Jandarma Komutanı darbe emrini tanımadı

Konya’da darbe girişiminin yaşandığı gece, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu’nun Konya İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran'ı arayarak askerlerin dışarı çıkmasını emrettiği ancak bu emrin uygulanmadığı ortaya çıktı.

Darbe girişiminin olduğu gün Ankara’ya giden ve cuntacılarla birlikte Akıncılar Üssünde yakalanan Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, görevini vekaleten Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu’na bıraktı. Darbe girişiminin olduğu saatlerde Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu Konya Jandarma Bölge Komutanlığındaki bir astsubay ve nöbetçi askerlere binanın önündeki Konya-Ankara yolunu ulaşıma kapatmalarını emretti. Astsubay ve askerler teşkilat içinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu daha önce de konuşulan Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu’nun bu emrini yerine getirmedi.

il-jandarma-komutani-albay-ismet-cansaran.jpg
İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran’ı arayan Kurmay Albay Sakaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yönetime el koyduğunu, Konya’da emir komutanın kendisine geçtiğini, bütün askerlerin kışlalardan dışarı çıkmasını emretti. Emri tanımayan İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, yardımcısı ile birlikte Konya Valiliğine giderek Vali Yakup Canbolat’a devletin emrinde olduklarını söyledi. İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran Konya’daki jandarma birliklerine kışlalardan dışarı çıkmamaları yönünde talimat verdi. Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ise Konya Jandarma Bölge Komutanlığında darbe girişiminin olduğu gece polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
Öte yandan yoğun bakımda tedavi gören annesini ziyaret etmek için izne ayrılmayı planlayan İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran’ın yaşanan olaylar nedeniyle izin tarihini ertelediği, bu sırada annesi Selma Cansaran’ın vefat ederek defnedildiği öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA