• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya için liberal öneriler!
24 Mart 2009 Salı 15:22

Konya için liberal öneriler!

Liberal Demokrat Parti (LDP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Süleyman Sefa Martı, önemli açıklamalarda bulundu.
Liberal Demokrat Parti (LDP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Süleyman Sefa Martı, LDP’nin toplumda fazla tanınmadığını belirterek, tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
 
İnsanın devlet için değil, devletin insan için var olduğunun altını çizen Martı, devleti insan yaşamına hizmet etmek için oluşturulmuş bir kurum olarak gördüklerini ve katı devletçilik anlayışına karşı olduklarını ifade etti.
 
Martı, “ Konya’da bugüne kadar gelen yerel yönetimler en kısa yoldan Konya’mızın kerpiç evlerinden nasıl kurtuluruz, insanımızı betonarme binalara nasıl hapis ederiz hesabının fazla dışına çıkmadılar. Konya’yı modern bir şehir yapma düşüncesini uygulamaya çalışırken, nedense gerçekte Konya’mızın tarihi bir baş şehir olduğunu pek geç hatırladık denebilir. Konya tarihi misyonuna uygun olarak Konya’ya Selçuk anıtı dikilmeli ve her yıl Konya’nın tarihteki büyük rolü festivallerle kutlanmalı. Böylece Konya’ya daha çok ziyaretçi çekebiliriz. Konya’nın Türkiye’de yeteri kadar tanıtılamadığına inanıyorum. Bu festivallerle de Konya’nın tanıtımına da katkı sağlamış oluruz” dedi.
 
Konya’da ciddi bir çevre kirliliğinin yaşandığına dikkat çeken Süleyman Sefa Martı, bunun nedenin de yanlış imar planından kaynaklandığını söyledi.
 
Sefa Martı, “ Konya’nın rüzgar alan yerleri büyük binalarla donatılmıştır. Bu yüzden rüzgarın önü kesilmiş ve kirli hava şehir merkezinde toplanmıştır. Konya’da rüzgar almayan yerlerine binalar yapılarak rüzgarın önü açılmalıydı. Böylece daha az masrafla ve doğal yolla hava hava kirliliği azaltılabilinir. Konya turizm konusunda da çok geri kalmıştır. Gelen turistler sadece Mevlana ve medreseleri gezerek, başka şehirlere gitmekteler. Turistlerin büyük bir bölümü Konya’da konaklamamaktadır. Turistlerin ilgisini daha çok çekecek, Konya’ya uygun anıtlar ve festivaller yapılmalı. Konya, Türkiye ve dünyada doğru tanıtılırsa, Konya hem ekonomik yönden rahatmış olacak hem de Konya’nın kültürel ve tarihi değerleri dünyada daha da ön plana çıkacaktır” diye konuştu.
 
Ayrıca Martı, en güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, hizmetlerin de insan odaklı olması gerektiğini kaydetti.

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA