• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya helal gıdada lider olabilir
27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:32

Konya helal gıdada lider olabilir

Konya, Çin'de 600 milyar dolarlık bir hacme sahip olan helal gıda pazarında lider olabilir.
Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nde (AKTİSAD) ‘Çin Ülke Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. Bilinenin aksine Çin’den ithalat değil Çin’e ihracat yapmanın püf noktalarının anlatıldığı Çin Ülke Tanıtım Toplantısı’nda, Konya’da üretilen gıda ürünlerinin Çin’de 600 milyar dolarlık bir hacme sahip olan helal gıda pazarında lider konumda olabileceği vurgulandı.
 
Çin’de ve Türkiye’de ofisleri bulunan bir danışmanlık şirketinin Genel Müdürü Yavuz Avcı, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Helal gıda pazarının çok önemli hale geldiği Çin’de bu pazarın 2010 yılında 800 milyar dolara ulaşacağı bekleniyor. Dünya standartlarında nitelikli gıda üreten Konya, Çin helal gıda pazarı için önemli bir potansiyele sahip. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli” dedi.
 
TSE ve Diyanet’ten alınabilecek helal gıda sertifikalarının Çin’de geçerli olduğunu vurgulayan Avcı, “Çinliler Türkiye'nin gıda altyapısını gördükleri için Türkiye ile helal gıda konseptinde ticaret yapmak istiyorlar. Çinliler Türkiye'nin yeteneklerini ve kapasitelerini bildikleri için Türkiye ile birlikte hareket etmek istiyorlar" diye konuştu.
 
Çin’de düzenlenen Helal Gıda Fuarı hakkında bilgiler veren Genel Müdür Avcı, “1.3 milyarlık nüfuslu Çin'de resmi rakamlara göre 20 milyon, değişik kaynaklara göre ise 100 milyona yakın Müslüman yaşıyor. Sadece Başkent Pekin’de 200 bin Müslüman bulunuyor. Helal gıda pazarı bu açıdan büyük önem taşıyor. Konyalı gıda üreticileri her geçen gün büyüyen bu pazara girmekte geç kalmamalı. Çin’de yapılan Helal Gıda Fuarı, bu pazara girmenin kapılarını açabilir” şeklinde konuştu.    

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA