• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Güller Şehri olacak
28 Kasım 2011 Pazartesi 11:19

Konya ''Güller Şehri'' olacak

Konya'da bu yıl park, bahçe ve refüjlerde dikilmesi planlanan 120 bin kalıcı gül fidanının, kenti ''güller şehri'' haline getireceği, bahar aylarında çevreyi
Konya'da bu yıl park, bahçe ve refüjlerde dikilmesi planlanan 120 bin kalıcı gül fidanının, kenti ''güller şehri'' haline getireceği, bahar aylarında çevreyi süsleyecek soğanlı bitkilerde ise sümbül dikimine ağırlık verileceği bildirildi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, İstanbul, Adana, Ankara ve Beyşehir yolundaki parklarda 100 binlerce kalıcı gülün hala açtığını söyledi.
     Şehir merkezindeki Kültürpark'ta, dört mevsim açabilen güllerin ve bitkilerin bulunduğunu ifade eden Akyürek, ''Her yıl müşterek alanlara kalıcı gül ve mevsimlik çiçek dikimi yapıyoruz. Bunun dışında her yıl 1,5-2 milyon lale ya da sümbül gibi soğanlı bitki dikimi de yapıyoruz'' dedi.
    
     -''Gül dikimine ağırlık verilecek''-
    
     ''Konya güller şehri haline getirilecek'' diyen Akyürek, özellikle refüjlerde mevsimlik çiçeklerin dışında kalıcı gül dikimine öncelik verdiklerini dile getirdi.
     Belediyenin park ve bahçe biriminde her yıl 100 bin civarında kalıcı gül yetiştirdiklerini anlatan Akyürek, şunları kaydetti:
     ''Bu yıl daha çok ortaya çıkacak olan vurgumuz, şehrimizi güller şehri haline getirmemiz. Bu yıl kendi üretimimiz olan 120 bin kalıcı gül fidanını Nisan ayında toprakla buluşturacağız. Çiçek gibi bir Konya'yı hayata geçiriyoruz. Şu an Konya, Türkiye'de en çok gül olan Anadolu şehridir. Buna özellikle vurgu yapmak istiyorum.''
     Kalıcı gülün yanı sıra mevsimlik çiçek dikimi yaptıklarına değinen Akyürek, lale, sümbül gibi soğanlı bitkiler ve mevsimlik çiçeklerle birlikte yaklaşık 5 milyona yakın bitkinin dikiminin yapılacağını ifade etti.
     Park ve bahçe süslemesinde kokulu bitkilerin dikimine de ayrıcalık vereceklerini açıklayan Akyürek, ''Lalelerin 3 hafta ömrü var. 6-7 hafta ömrü olan sümbül gibi soğanlı bitkilerin dikimine ağırlık vereceğiz. Lale sümbül gibi soğanlı bitkilerden de en az 3 milyon mevsimlik çiçek şehrimizi süsleyecek. Çiçek gibi bir Konya'yı nisan ayında karşılamış olacağız'' şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA