• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşlarından ortak bildiri
09 Eylül 2015 Çarşamba 16:03

Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşlarından ortak bildiri

Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri terörü kınayan bir bildiri yayımladılar.

Aralarında Genç MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, TUSKAD, TÜGVA, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği, EYAD, Ravza Vakfı, Genç TÜMSİAD, Genç Mehir, TURSİAD, TOBB Konya Genç Girişimciler Kurulu, Genç Memur-Sen, Ender Gençlik Vakfı, Genç ASKON, İki Doğu İki Batı Derneği ve Genç İrfan-Der’in bulunduğu Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, son dönemde artan ve milletimizi derin üzüntüye boğan terör olaylarına karşı ortak tepkilerini dile getirmek için ortak basın açıklaması yaptı.

Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri adına konuşan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit yaptığı açıklamada, “Türkiye’de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca tezgahlanan ve bir çok askerimizin, polisimizin ve kamu görevlilerimizin şehadetiyle, bazılarının ise yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabr-ı cemil diliyoruz. Kahramanlarımızı yetiştiren, vatanı için gözünü dahi kırpmayan evlatlarımızın anaları, babaları ile gurur duyuyor, acılarını millet olarak paylaşıyoruz.
Güçlü Türkiye hedefi, her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyokültürel alana yönelik çatışma/kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir. Çok uzak olmayan tarihlerde gerçekleşen Gezi Olayları, 6-7 Ekim Kobani olayları ve son dönemlerde artan terör olayları bu kapsamda ilk akla gelen girişimler olarak kaydedilmiştir. Ülkemizdeki terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir. Türkiye, tarihi ve kültürel olarak bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da yaşanan kırılma, çatışma, kamplaşma ve iç savaşların derinleşmesi ve sürmesi adına yürütülen faaliyetlerin içine çekilmek istenmektedir.
Şehirlerde etek giyip yüzünü kapatan, dağlarda haince arkadan saldıran, yollara bomba koyup haince tuzak kuran kalleş terör ve bu terörü lanetlemeyen, bilakis bundan beslenen siyasi, ekonomik ve medyatik uzantılar var. Bu coğrafyanın birlikte yaşama azmini kırmak için elinden geleni yapan, her türlü alçaklığı deneyen çoluk çocuk demeden binlerce masumun kanına giren, askerimizi, polisimizi şehit eden, aklı ve vicdanı satılmış hainler çok iyi bilmelilerdir ki; bin yıldır bu coğrafyada barışın ve huzurun teminatı olan aziz milletimiz teröre ve destekçilerine haddini bildirecektir.
Terörün en büyük amacı topluma korku salmak ve kendi propagandasını yapmaktır. Terör olaylarını lanetlemek şöyle dursun bu olaylara çanak tutan, terör olaylarından nemalanan, terör örgütünün propagandasını yapan tüm siyasi unsurları, kişileri, basın yayın organlarını, kurum ve kuruluşları tarih asla affetmeyecektir. Elbet bu karanlık günler geride kalacak ve gün aydınlandığında tüm bu kurum, kuruluş ve şahıslar tarihimize kara bir leke olarak kaydedilecektir. Bizler de Şehrimizin genç STK’ları olarak bu yapılara karşı tepkimizi koyuyor, Terör örgütlerini ve onun destekçileri olan siyasi örgütleri, gazete, dergi ve TV kanallarını boykot ve protesto ediyoruz.

Gençlik olarak olarak, terörün kalıcı bir şekilde sonlandırılması amacıyla  devletimizin alacağı her tedbiri ve sergilenecek kararlılığı destekliyor, bu mücadelenin her alanda sonuna kadar devam etmesini istiyoruz.

“Müslüman ya oyun kurar ya oyun bozar” ama asla oyuna alet olmaz. Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, akl-ı selime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı tek vücut olduğumuzu göstermektir.

Bu şehrin genç stkları olarak Oynanan oyunun farkındayız Geçmişte sağ sol kavgalarıyla bu milletin çocuklarını sokağa döktüler ve kardeşi kardeşe kırdırdılar. Bugünde  gençleri Kürt Türk mezhep çatışmalarıyla sokağa dökmek istemektedirler.
Genç kardeşlerimize buradan sesleniyoruz, Yüreklerimiz yangınını kullanmalarına fırsat vermeyelim Lütfen galyana gelmeyelim kirli oyunlara alet olmayalım, bizi sokaklara çekmeye çalışanların tuzağına düşmeyelim, bizi geri dönülmez bir iç savaşın içerisine çekmeye çalışıyorlar “ sen vatanın milletin ve devletin için sokağa çıkmayı düşünürken, kirli eller sevinç naraları eşliğinde bu iş yine olacak pozları vermektedirler. Kamoyuna konya genç sivil toplum kuruluşları olarak duyurumuz şudur ki; Terörün her türlüsünü şiddet ve nefretle kınıyor, toplumun tüm kesimlerini de sorumluluk olmaya, terörü ve şiddeti lanetlemeye, Aklıselime davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

konya-genc-sivil-toplum-kuruluslarindan-ortak-bildiri-2.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA