• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya gelişmiş bir sanayi kentidir
09 Şubat 2011 Çarşamba 12:59

'Konya gelişmiş bir sanayi kentidir'

Hollanda Kraliyet Ankara Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.
Hollanda Kraliyet Ankara Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.
 
Bir dizi ziyaret amacıyla Konya'ya gelen Büyükelçi Jan-Paul Dirkse ve beraberindeki heyet, Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Konya'yı çok sevdiğini ve daha önce gelme fırsatı bulduğunu belirten Büyükelçi Jan-Paul Dirkse, "Siz çok şanslı bir valisiniz. Hem ekonomik anlamda bu kadar gelişmiş, hem de tarih ve kültür olarak çok eskiye dayanan ve dünyanın sayılı filozoflarına ev sahipliği yapmış bir ilin valisi olmak çok güzel bir duygu olmalı. Ankara'dan gelirken uçsuz bucaksız tarım alanlarını gördüm. Ama Konya'nın sadece bir tarım değil gelişmiş bir sanayi kenti olduğunu da biliyorum. Emin olun Hollanda'da olmayan çok şeye sahipsiniz" dedi.
 
Konya'nın çok önemli büyük projeleri hayata geçirmeye hazırlandığını dile getiren Vali Aydın Nezih Doğan ise, "Bunların başında 3 barajda toplanacak suyun 17 kilometrelik bir tünelle Konya Ovası'na aktarılacağı Mavi Tünel Projesi var. Bu projenin tamamlanmasıyla 400 milyon metreküp su Konya'ya aktarılacak. Bu yıl Aralık ayında tünelin delinme işlemi bitecek. İlk barajda su tutma ise yine bu yılın sonu itibariyle başlanacak ve 2012 yılında Konya Ovası suya kavuşacak" dedi.
 
Konya'nın gelişen sanayisiyle bir sanayi kenti olma yolunda hızla ilerlediğini de dile getiren Vali Doğan, "2010 yılında en çok teşvik belgesi alan ikinci il Konya oldu. Bu belgelerin çoğunluğunu tarım sanayisi ile uğraşan sanayicilerimiz almış. Bu Konya'nın sanayi alanında nasıl geliştiğini gösteriyor. Ayrıca Konya özellikle güneş enerjisi konusunda bulunmaz bir il. Bu konuda gerek hükümet gerekse biz her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu çalışmaları ve Konya'nın bu konudaki potansiyelini gören yabancı
yatırımcılar birkaç yıldır Konya'ya ayrı bir önem vermeye başladı. Şu an Konya'ya kurulacak bir güneş enerjisi paneli, Almanya'ya kurulandan 2.5 kat daha fazla enerji elde edilebilecek" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA