• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Gazeteciler Cemiyetinden Rektör Özçelike ziyaret
04 Aralık 2021 Cumartesi 20:25

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden Rektör Özçelik'e ziyaret

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i ziyaret etti.

Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşmesi Rektörlüğünde gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Köklü bir altyapıya sahip olmasına rağmen kuruluş itibariyle 3. yılını geride bırakan üniversitemizde önemli başarılara imza attık. Üniversitemiz kurulduğunda 79 idari, 374’ü akademik olan personel sayımızı 2 buçuk yılda 467 akademik 245’i idari personel olmak üzere önemli ölçüde arttırdık. Çağın ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik mimarlık ve mühendislik alanlarında 4 yeni bölüm ve 5 yüksek lisans programı açtık. Ülkemizin stratejik kuruluşlarıyla işbirliği protokolleri imzaladık. Savunma Sanayi Başkanlığımız ile imzaladığımız protokol ile SAYP’a dâhil olduk. Bu kapsamda savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. İlk mezunumuzu da geçtiğimiz günlerde verdik. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin verimli kullanımını sağlamak amacı ile bilişim alt yapımızı güçlendirdik. Kendi yazılım projelerimizi geliştirdik. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız yazılım geliştirme birimi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız tarafından hazırlanan “yeni öğrenci bilgi sistemi” yazılım tamamlanarak kullanıma sunduk.Üniversitemizin yetkinlik alanları, ülkemiz ve bölgemizin öncelikleri doğrultusunda stratejik amaç ve hedefler belirlenerek 2021-2025 yıllarını kapsayan stratejik planımızı hazırladıkEğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı, idari hizmetler, iç ve dış kalite güvencesi ile akreditasyon süreçlerini geliştirmek amacıyla KTÜN Kalite Güvence Sistemini kurduk.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi olarak Araştırma-Geliştirme faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Özçelik, “Bilimsel araştırma –geliştirme altyapısını arttırmak için bölge ve ülke için stratejik öneme sahip 12 araştırma ve uygulama merkezlerini hayata geçirdik. Teknoloji Transfer Ofisi Araştırma ve Uygulama merkezimizi kurduk. Sadece bu yıl 34 akademisyenimizi 53 sanayi projesinde görevlendirdik. Yapay Zeka, Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi merkezlerimizle bu alanlarda projeler geliştirmek ve Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirecek katma değer sağlamak istiyoruz. Özellikle Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezimizle Savunma, uzak ve havacılık teknolojileri konusunda araştırma, inceleme, geliştirme, uygulama yaparak savunma sanayinin gelişimine katkıda bulunmak, deneyimli araştırmacıların çalışmalarına destek olmak, yeni araştırmacıların yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz.Aynı şekilde Konya ve çevre iller için önemli bir sorun haline gelen obruklara yönelik yürütülen proje ve faaliyetlerde öncü rol oynayan Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezimizin, ortaya koyduğu çözüm önerileri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürüttüğü projelerle bölgede oluşan riskin önceden tespit edilmesi ve tehlikenin önlenmesi konusunda önemli çalışmalar yürütülmektedir.Stratejik çalışma alanlarımız olan; ileri imalat, Nanoteknoloji ve İleri Malzeme Araştırmaları, Savunma Sanayii Yönelik Araştırmalar, Sürdürülebilir Planlama ve Tasarım, Yer bilimleri, Doğal Afetler ve Doğal Kaynak Araştırmalara yönelik çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



Nitelikli öğrenci araştırma projeleri ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK birincilikleri başta olmak üzere ulusal ve uluslararası 45 farklı alanda ödüllü öğrenci başarısına imza attıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Özçelik, “Bu yıl ilk kez akademik paydaş olarak yer aldığımız TEKNOFEST 2021’den 6 ödül ile döndük. Bizler için guru verici. Konya Teknik Üniversitesi olarak ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak adına yürüttüğümüz projelerin önümüzdeki yıl sayısını daha da artarak devam edeceğimize inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal ziyaret etti. Kendilerine üniversitemiz bünyesinde devam eden ve hayata geçirilmesi planlanan araştırma projeleri hakkında bilgi verdik. Yine TEKNOFEST yarışmalarına öğrencilerimizle bir araya gelen Başkanımız, öğrencilerimizin projelerini dinleyerek yerinde inceleme fırsatı buldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Hedeflerinin; sürdürülebilir ve yenilikçi araştırmalarla bilim ve teknolojiyi üreten; toplumun kalkınması ve refahı için insan ve çevre odaklı çözümler sunan; alanlarında öncü araştırma faaliyetlerini tasarlayan ve gerçekleştiren bir araştırma üniversitesi olmak olduğunu dile getiren Rektör Özçelik, “Üniversite olarak bunu yapabilecek tecrübe ve alt yapıya sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Konya'mızın siz değerli kamu kurum ve kuruluşlarıyla sanayisiyle yürüteceğimiz güçlü işbirliği ile hedefimize ulaşacağımıza olan inancımız ise tamdır.  Bu hususta Konya'da faaliyet gösteren basın kuruluşlarımızın desteği de bizler için çok kıymetli. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyelerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA