• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Gazeteciler Cemiyeti Devletinin Yanındadır!
22 Temmuz 2017 Cumartesi 11:36

"Konya Gazeteciler Cemiyeti Devletinin Yanındadır!"

Son günlerde Konya Valisi Yakup Canbolat’ı hedef alan açıklamaların ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti bir basın açıklaması yayımladı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Son birkaç günde,15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Konya basınının ve devleti temsil eden Sayın Vali’nin üzerinden hedefi tarafımızca malum bir tartışma yaşandığı gözlenmektedir. Bu hususa ilişkin Konya basın geleneğine aykırı, devletin itibarı ve milletin bütünlüğü genel yaklaşımından uzak açıklama ve yayınlara katılmıyoruz. Konya basının takdire şayan vakarlı duruşunu gölgeleyen adımları endişe, üzüntü ve tepki ile takip ediyoruz. Bu vesileyle şu hususların kamuoyu tarafından bilinmesinde fayda olduğunu mülahaza ediyoruz:

1-Konya Valisi Sayın Yakup Canbolat 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde yüreğini ve gövdesini işgalcilere karşı koymuş ve kendisinden bekleneni yapmıştır. 15 Temmuz 2017 anma etkinliklerinde de Sayın Vali’nin ne kadar hassas davrandığı herkesin malumudur.

2-Konunun bizi ilgilendiren boyutu ise; söz konusu açıklamalarda Konya basını adına bizim katılmadığımız görüşler ifade edilmektedir. Konya basınını temsil konusunda bir ölçü ortaya koymak gerekirse; Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin yaşı, devletin ilgili kurumlarında temsili ve üye sayısının fazlalığı ortadadır. Dolayısıyla Konya basını adına yapılan bu açıklamalara katılmadığımızı,devlet yetkililerinin konuya ilişkin duruşunun yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile deklare ederiz.” ifadelerine yer verildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA