• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Galatasaraylılar Derneği TFFye tepkili
17 Mayıs 2012 Perşembe 14:07

Konya Galatasaraylılar Derneği TFF'ye tepkili

Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz, sarı-kırmızılı takımın 2011-2012 sezonu şampiyonluğu dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kadıköyde yaşanan kupa krizine değindi ve Türkiye Futbol..
Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz, sarı-kırmızılı takımın 2011-2012 sezonu şampiyonluğu dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kadıköy’de yaşanan ‘kupa krizi’ne değindi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Fenerbahçe’ye sert eleştirilerde bulundu.

Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz yaptığı açıklamada, tüm sarı kırmızılı taraftarların şampiyonluklarını kutladı ve sezon boyunca yaşanan olaylar ile alınan kararlar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na göndermede bulunarak yeni kural değişikliklerinden çekinmediklerini belirtti. Korkmaz ‘Tüm dünyanın gözü önünde hak edene kupayı vermemek için elinden geleni yapan Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), bu tablo sonucunda yarın çıkıp ‘puanların karekökünü alıp bir de ekstra final oynayalım’ demesinden bile çekinmiyoruz” dedi. Maç sonrası Kadıköy sokaklarında yaşanan olayların bir sosyal patlama olduğunu belirten Korkmaz, bunun baş sorumlusunun süreci başından beri iyi yönetemeyen TFF olduğunu belirtti. Korkmaz “Türk futbolunu yönettiği iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sorunları çözmek yerine yeni sorunlar üretmekteki gayreti toplumumuzdaki futbol sevgisini maalesef köreltmiştir. Tam da bu noktada adı hiçbir şaibeye karışmayan, örf ve ananeleriyle tüm camialara örnek olan Galatasaray’ımızın sadece ve sadece alnının teri ve bileğinin gücüyle ulaştığı bu şampiyonluğun anlamı daha da büyüktür.” dedi.
Yeni bir yönetim, yeni bir teknik ekip ve tamamına yakını yenilenen futbol takımıyla büyük bir kolektif uyum sergileyen Galatasaray’ın elde ettiği başarıyla tarihe ismini bir kez daha altın harflerle yazdığını anlatan Korkmaz, yaşanan sıkıntılı süreçten sarı kırmızılı taraftarların da alnının akıyla çıktığını kaydetti. Türk Telekom Arena’da oynanan derbi maçları dâhil hiçbir karşılaşmada sahaya bırakın taraftar girmesini, bir çöp bile atılmadığına dikkat çeken Korkmaz “Galatasaray taraftarı yine büyüklüğünü göstermiş, dünyaya fair play örneği sunmuş, statta takımın nasıl destekleneceğini hazırlanan kareografiler ve tezahüratlarla herkese göstermiştir. Galatasaray bütün kirli oyunlara rağmen elde ettiği başarıyla tarihe ismini bir kez daha altın harflerle yazarak alnının akıyla yeni bir Avrupa kupası yolculuğuna başlamıştır. Bu şampiyonluk diğer bütün başarılarımız gibi tertemiz ve şaibesizdir. Dolayısıyla başarımızı gölgelemek için yapılan tüm girişimler başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. Bu beyhude çabalar Galatasaray’ın ne inanılmaz uzaklıklara ulaşan sesini kısabilecek ne de ışığını söndürebilecektir” dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadında kaldırılan şampiyonluk kupasının UEFA ve Süper Kupa’dan sonra kazanılan en anlamlı kupa olduğunu belirten Sıtkı Korkmaz, “Başarıda büyük emeği olan Kulüp Başkanımız Sayın Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyelerine, Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim’e, teknik ekimize, futbolcularımıza, kulüp çalışanlarına ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Konyalı Galatasaraylılar olarak da bu yıl ki bir diğer arzumuz da Konyaspor’umuzun Play-Off’tan Süper Lig’e yükselmesidir. Yeşil Beyazlı takımımızın bu hedefe ulaşacağına olan inancımız tamdır. Bu başarı bizleri sevince boğacaktır” şeklinde konuştu.
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA