• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, ev sahipliği yaptı
03 Şubat 2012 Cuma 14:04

Konya, ev sahipliği yaptı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Karaçay-Malkarlılar Derneği Karaçay Malkar Halk Şairi İsmail Semenov'u anma programı düzenledi
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Karaçay-Malkarlılar Derneği, doğumunun 120. yılı anısına Karaçay Malkar Halk Şairi İsmail Semenov'u anma programı düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen programa, Kabardin-Balkar Cumhuriyeti Milletvekili Asker Doduyev, Çerkes Cumhuriyeti Milli Meclis Milletvekili Bibulat Urusoy, Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükcü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Ercan Uslu, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Putaş, Konya Karaçay-Malkarlılar Derneği Başkanı Sami Zügül ile akademisyenler, sanatçılar, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Halk Şairi İsmail Semenov ve eserlerinin daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamayı amaçlayan programda, sanatçının hayatını anlatan film gösterimi, şiir dinletisi, resim ve fotoğraf sergisi ile Kafkas halk dansları gösterileri yapıldı. İsmail Semenov’u anmak için Konya’nın dışında Ankara ve Eskişehir’de de Kafkas Halk Günleri düzenlendi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA