• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya engelsiz kent çalışmalarında model olacak
24 Haziran 2012 Pazar 16:13

'Konya engelsiz kent çalışmalarında model olacak'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, engelsiz kent çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, engelsiz kent çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Başkan Akyürek, "Bütün hedefimiz engelsiz belediyecilikte Türkiye’mizin dünyaya model olarak sunabileceği bir şehri tam olarak oluşturmaktır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Dere Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Tahir Akyürek, göreve geldikleri günden bu yana engelliler için yaptıkları hizmetleri slayt gösterisi eşliğinde anlatarak, “Engelsiz bir dünya, engelsiz bir Konya, engelsiz şehirler hedefimize hep birlikte ulaşmayı dileyeceğiz. Türkiye nüfusunun yaklaşın yüzde 12’sini engelliler oluşturuyor. Toplam engelli sayısı 8 milyon 431 bin 937. Bu çok büyük bir rakamı oluşturuyor. Demek ki engelli politikamıza bakmamız gerekiyor. Özellikle son yıllarda hükümetimiz bu konuyla ilgili birçok proje hayata geçirdi. Artık dünde kaldı bazı sıkıntılar. Bugün çok daha farklı bir konumdayız. Eskiden engellinin sokağa çıkma imkanı yokken, engelli adeta gizlenirken, aileler tarafından sosyal hayata katılmaya izin verilmezken, bugün sağlıklı bir bilanço çıkarmaya yetecek kadar artık devlet-millet işbirliği, hükümetimiz ve aileler arası diyalog okullarımız, derneklerimiz işbirliği yapar duruma geldi. Her insan yarın engelli hale gelebilir. Bugün engelli olmayan yarın engelli olabilir. Bu duyarlılıkla, empatiyle hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
“ENGELLİLERE YÖNELİK ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”
Bu nokta hükümet tarafından dünya çapında bir hamleye imza atıldığını kaydeden Akyürek, “Sayın Başbakanımıza bu noktada teşekkür ediyoruz. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik çeşitli çalışmalara imza attık. Görev aldığımız günden bugüne hiçbir kaldırım, hiçbir refüj 8, ya da 10 santimin üstünde yüksekliğe sahip olmadı. Bu dünya standardına uyma çabasıydı, bu engelsiz bir şehir oluşturmanın çalışmalarıydı. Dünya’ya baktığınızda, bir şehre gittiğinizde şehrin modern bir şehir olup olmadığını, bir Avrupa kenti özelliği taşıyıp taşımadığının en önemli göstergesinin kaldırımlardaki yükseklik olduğunu görüyorsunuz. Kaldırımları, refüjleri yüksek olan bir şehir dünya şehri olamaz, engelsiz bir şehir olamaz. Bu bakış açısıyla 8 yıldır milyonlarca metrekare alanda bu çalışmaları yürüttük ve belli bir noktaya geldik. Engelsiz şehir oluşturma konusunda daha işimiz tam bitmedi. Ama belli bir çalışmaya bu çalışmaları taşıdık” şeklinde konuştu.
“KONYA ENGELSİZ BİR KENT OLUŞTURMA KONUSUNDA EN İLERİ SEVİYEDE”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çalışmalarında en yakın desteği her zaman engellilerle ilgili derneklerden gördüklerini ifade ederek, “Onların bizlere verdiği danışmanlık hizmetleri, sizlerin meselelerini birinci mesele yapmaları bizlerin işlerini kolaylaştırdı. Hepsine teşekkür ediyorum. Konya dışında da Konya’mızı başarıyla temsil ediyorlar. Konya olarak engelsiz bir kent oluşturma konusunda en ileri seviyede olduğumuzu, Türkiye’de en ileri seviyede olduğumuzu düşünüyorum. Diğer şehirler de Konya’mıza böyle bakıyorlar. Bütün bu çalışmalarımız engelsiz kentler oluşturmada Konya’mızı en üst noktaya taşımaktır. Yaya köprülerimiz de, yürüyen merdivenli köprülerimiz de, asansörlü köprülerimiz de, yol, park düzenlemelerimiz de, bütün hedefimiz engelsiz belediyecilikte Türkiye’mizin dünyaya model olarak sunabileceği bir şehri tam olarak oluşturmaktır” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA