• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya elindeki potansiyeli iyi değerlendirmeli
06 Nisan 2010 Salı 13:25

Konya elindeki potansiyeli iyi değerlendirmeli

Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Konyaya gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Akil Başkanlığındaki heyet MÜSİAD Konya Şubesini ziyaret etti.
Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Konya’ya gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Akil Başkanlığındaki heyet MÜSİAD Konya Şubesi’ni ziyaret etti.
 
Bir saate yakın süren görüşmede Müsteşar Yardımcısı Hakkı Akil, Dışişleri Bakanlığı’ndan 3 uzman ve Konya Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, yanı sıra MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ve MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.
 
 Dışişleri Bakanlığı tarafından dış siyaseti halka tanıtmak amaçlı bir dizi görüşmelerde bulunduklarını belirten Akil “Gezi amacımız dış siyasetimizi halkımıza tanıtmak, kamuoyu desteğini arttırmaktır. Halkla ilişkiler kapsamında gideceğimiz şehirlerdeki gezi amacımız kapalı kapılar ardında kalmasını istemediğimiz Dışişleri Bakanlığını ve bu Bakanlığın icraatlarını halkımıza anlatmak kamuoyu desteğini almaktır” dedi.
 
 Konya’nın Türkiye’de önemli bir konuma yükseldiğini de işaret eden Hakkı Akil,“Konya ülkemiz içerisinde büyük bir potansiyele sahip bir ildir. Bu şehrin görünenden çok daha fazla bir potansiyeli var. Güttüğümüz amaç birkaç büyük ilde toplanan yatırımların artık bu illerden ziyade Anadolu’ya kaydırılmasıdır. Yatırımın ülke içerisinde yapılıyor olması elbette önemlidir ama daha da önemli olan bu yatırımları daha adil şekilde diğer illere de yaymaktır. Bu sebeple yatırımlar Anadolu’ya çekilmeli ve Anadolu’nun güçlü potansiyeli değerlendirilmelidir. Konya gerek Türkiye’de gerekse dünyada önemli bir şehirdir. Konya verilerinden de anladığımız gibi Konya’nın dış ticarette büyük bir potansiyeli vardır. Bu potansiyel iyi kullanılmalıdır. Bunun için de ben doğru zamanın bu zaman olduğuna inananlardanım” diyerek Konya’lı firmaların dış pazarlara açılmaları konusunda ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışacaklarının sözünü verdi.
 
 Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ise bu kapsamlı geziye ilk olarak Konya’dan başlamış olmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek; “Günümüzdeki dış siyasetimizi MÜSİAD olarak yakından takip ediyor, takdirle karşılıyoruz. Günden güne güzel gelişmelerin yaşandığı dış ilişkilerimizdeki saygınlığımızın ne kadar arttığını görmemek mümkün değildir. Özellikle Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun izlediği yol bizce çok doğru ve şu ana kadar yapılması gereken ama yapılmayan bir politikadır. Sayın Davutoğlu’nun Konyalı olması da ayrıca bizleri gururlandıran bir başka sebeptir” diye konuştu.
 
 Konya’nın Türkiye’deki önemine de vurgu yapan Başkan Korkmaz, “Konya’mız ülkemiz içerisinde büyük önem arz etmektedir. Coğrafi yapısı ile ülke içerisindeki merkezi konumu ile gelişmiş ve gelişmekte olan bir şehir olan Konya KOBİ Başkenti olarak bilinmektedir. Büyük bir tahıl ambarı olan Konya’da eskiden sadece tarım havası varken şimdi bu havanın yanında göz ardı edilemeyecek bir sanayileşme mevcuttur. Özellikle Türkiye’de üretilen Tarım Makinelerinin % 50’ye yakını Konya’da üretilmektedir. Hem Türkiye hem de dünya markası olan firmalarımız Plastik Ambalaj, Gıda, Otomotiv Yan Sanayi ve birçok sektörde faaliyet göstermektedirler” şeklinde konuştu.
 
 Ziyaretin sonunda Hakkı Akil MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’a üzerinde Dışişleri Bakanlığı ambleminin bulunduğu bir tabak hediye etti. Aslan Korkmaz ise MÜSİAD hatırası olarak Akil’e üzerinde MÜSİAD felsefesini taşıyan “Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş bizim de kurtuluşumuz olamaz” yazılı bir çini hediye etti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA