• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya elektrik kesintileri ortak komisyonla çözülecek
15 Ağustos 2010 Pazar 14:56

Konya elektrik kesintileri ortak komisyonla çözülecek

İl Genel Meclisi elektrik kesintilerinin önlenmesi için MEDAŞ ile ortak komisyon oluşturuyor.

İl Genel Meclisi elektrik kesintilerinin önlenmesi için MEDAŞ ile ortak komisyon oluşturuyor.
     MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'yi ziyaret etti.
     Selvi, ziyarette, Konya merkez ve ilçelerinde sıkça yaşanan ve Sarayönü Meclis üyelerinin önergeleriyle İl Genel Meclisi'nin ağustos ayı toplantılarında gündeme gelen elektrik kesintileri ile ilgili MEDAŞ ile ortak komisyon kurulacağını bildirdi.
     Hizmet noktasında bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşu ve kurumlarla ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Selvi, şunları kaydetti:
     ''MEDAŞ yetkilileri ile İl Genel Meclisi olarak 'birlikte neler yapabiliriz?' onu konuştuk. Faydalı bir görüşme oldu. Aldığımız karar doğrultusunda ortak komisyonlar oluşturup, sorunları birlikte masaya yatıracağız. Hedefleri tespit edip, sorunu nasıl çözeceğimizi belirleyeceğiz. 'Bu noktada yerelde ve Ankara'da neler yapabiliriz?' bunu da değerlendireceğiz.''
     Kazazoğlu da, MEDAŞ olarak her kurumla, her çeşit işbirliğine açık olduklarına söyledi.
     Amaçlarının düzgün hizmet vermek olduğunu dile getiren Kazazoğlu, kesintilerin sebeplerinden birisinin elektrik yükünün artması olduğunun ifade etti.
     Mart ayında Meram bölgesinde 380 milyon kilovat saat elektrik dağıttıklarını vurgulayan Kazazoğlu, ''Temmuz ayında bu rakam 780 milyon kilovat saate çıktı. Trafolardaki iki misli yük artışı kesintilere neden oluyor'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA