• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya dünyaya örnek
22 Mayıs 2012 Salı 14:54

'Konya dünyaya örnek'

Mahalle buluşmaları kapsamında 6 mahallenin muhtarları ve sakinleriyle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyanın sosyal dayanışma hizmetleriyle örnek bir şehir olduğun
Mahalle buluşmaları kapsamında 6 mahallenin muhtarları ve sakinleriyle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın sosyal dayanışma hizmetleriyle örnek bir şehir olduğunu söyledi. Konya’da kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını vurgulayan Başkan Akyürek, sadece belediyelerin değil, vakıfların ve vakıf insanların da ihtiyaçları giderdiğini dile getirdi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Arif Bilge, Kalfalar, Uzun Harmanlar, Doğu Hadimi, Tırılırmak, Batı Hadimi Mahallelerinin muhtarları ve sakinleri ile bir araya geldi.
Kalfalar Mahallesi Ertuğrul Gazi Sosyal Tesisleri yanında düzenlenen programda muhtarlar ve vatandaşlarla görüşen Başkan Akyürek, Konya’nın gelişip güçlendiğini belirterek, buna rağmen eski mahallelerdeki komşuluk ilişkilerinin devam ettiğini söyledi.
 
BU TABLO DÜNYAYA ÖRNEK
 
Mahalle buluşmalarında her yaştan insanın şehrin yöneticileri ile buluştuğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, şunları söyledi: “Burada her yaştan insanımız var. Bu tablo Türkiye’ye ve dünyaya mesaj verebilecek bir tablodur, bir kardeşlik tablosudur. Belediye başkanı, belediye yöneticileri ve çalışanları, Meram Belediye Başkan Vekili, muhtarlar, çocuklarımız, büyüklerimiz var. Hizmet duygusuyla hareket ediyoruz. Hizmet duygusuyla hareket etmeyen idareciler asla halk tarafından kabul görmezler. Bugün Türkiye ve dünya gündeminde Konya varsa, işte bu devlet-millet buluşmasından, yerel yönetimlerin halkla buluşmasından kaynaklanıyor.”
 
KONYA, HAYIRSEVERLER ŞEHRİDİR
 
Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için sürdürdüğü Sosyal Kart projesini anlatan Başkan Akyürek, Konya’da akrabalık, komşuluk ilişkileri ve vakıf hizmetler ile örnek sosyal dayanışma hizmetleri olduğunu ifade etti. Başkan Akyürek, “Belediyeler halkın teşkilatıdır. Bu şehirde yaşayan herkes belediyenin sahibidir. Bu bakış açısıyla belediyemizin ihtiyaç sahiplerine yönelik programlarına mutlaka katılalım” dedi.
Konya’nın hayırseverler şehri olduğunu, kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını kaydeden Başkan Akyürek, sadece belediyelerin değil vakıfların ve vakıf insanların da ihtiyaçları giderdiğini hatırlattı. Bölgeye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, daha sonra muhtarları ve mahalle sakinlerini ayrı ayrı dinledi. Tüm muhtarların ve mahalle sakinlerinin programda dile getirdikleri talepleri, ilgili birim amirleri tarafından not alınarak gerekli işlemler başlatıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA