• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Down Cafe ve Bistro açıldı
16 Ekim 2015 Cuma 15:16

Konya Down Cafe ve Bistro açıldı

Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından 'Konya Down Cafe ve Bistro' açıldı.

Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından Konya Down Cafe ve Bistro'nun açılışı gerçekleşti.

Konya Valisi Muammer Erol, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği'nin de diğer STK ve dernekler gibi emek, gayret ve özveri içerisinde olduğunu kaydetti.

Vali Erol, Konya Down Cafe'nin bu emek gayret ve özveri sayesinde hayata geçtiğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti:

"İnşallah bu emek ve gayretler Konya'da katlanarak artar, niteliği ve kalitesi de bu kadar yükselir diye umut ediyorum. Bu konu da güzelliklerin en fazlası destek bulduğu ve en kolay gelişip büyüyebildiği bir ortam, Konya'da ve Konyalılar üzerinde var, iyi ki var. Konya'da güzel insanların güzel işler yapmasını destekleyen güzel insanlar da çoğunlukta. Onları da burada görüyorum"

- Konya Down Cafe normal iş yeri statüsünde yapıldı

Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu, açılışta yaptığı konuşmada, ekibinin ve çalışan kadrosunun Down sendromlu çocuklardan oluşan kafenin, sosyal sorumluluk niteliğinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Devecioğlu, çocukların sosyal imkanlarını daha da arttıracak normal iş yeri statüsün de hayata geçirildiğinin altını çizerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Piyanist Orhan Şanlı ise down sendromlu çocuklarla 5 sene önce karşılaştığı zamandan bu yana edindiği izlenimden bahsederek, "Şu yaşadığımız günlerde bizim gönlümüzde insanlık denen meziyet kırıntı halinde varken, bu çocukların gönlünde kuş sütü dahil zengin sofralar var. İnsanlığı en güzel onlardan öğreniriz" dedi.

Konya Down Cafe'nin açılışına Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Orhan Şanlı, Ankara'dan misafir olarak katılan Bilal Demiryürek ve çok sayıda Down sendromlu çocuk ve aileleri katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Kuran-ı Kerim okunarak, Konya Down Cafe hizmete açıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA