• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya dev fuara hazırlanıyor
20 Şubat 2013 Çarşamba 11:54

Konya dev fuara hazırlanıyor

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Alanı, Tarım Fuarına hazırlanıyor. Türkiyenin en büyük tarım fuarının yapıldığı alanda 130 bin metrekarelik otoparkın tamamlanması için çalışmalar sürüyor.
Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Alanı, Tarım Fuarına hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük tarım fuarının yapıldığı alanda 130 bin metrekarelik otoparkın tamamlanması için çalışmalar sürüyor. KTO Başkanı Selçuk Öztürk 2014 yılındaki Tarım Fuarı’nı 4 holde yapacaklarını söyledi.
Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan “Konya Tarım Fuarı 2013”ün hazırlıkları devam ediyor.  KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 2012’deki fuara oranla yüzde 25 daha büyük kapalı alanda açılacak fuarda aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek, “Fuar alanımızda 2013 yılında düzenlenecek fuarlar için otopark konusuna önem verdik. Geçmiş senelerde yaşanılan en büyük sıkıntıların başında gelen otopark sorununun çözümü için 100 bin metrekare ziyaretçiler, 30 bin metrekare de katılımcılar için olmak üzere toplam 130 bin metrekare alanda otopark oluşturuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile otoparkımız tarım fuarına yetiştirilecek” dedi.
Fuar alanının mevcut yapısıyla ihtiyacı karşılamadığını vurgulayan Başkan Öztürk, alanın genişletilmesi için projelerini hazırladıklarını söyleyerek, “2012 yılında düzenlediğimiz tarım fuarına 41 ülkeden toplam 215 bin ziyaretçi katıldı. Bu sene düzenleyeceğimiz tarım fuarına 250 bin resmi ziyaretçi bekliyoruz. Tarım Fuarı her yıl Konya’nın en büyük ziyaretçi çeken etkinliğidir. Fuarın yapıldığı günlerde Konya’da tüm oteller tam doluluğa ulaşırken ziyaretçilerimiz çevre illerde de konaklamaktadır. Konya’nın önemli sektörlerini, fuarlarımız aracılığıyla bir araya getirerek, sektörlerin ticaret hacminin gelişimine katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda fuar dönemlerinde Konya ekonomisine ciddi katkılar da olmaktadır. Dış ticaretinin yüzde 80’ini fuarlarla sağlayan Almanya’yı örnek alarak fuar alanımızın en modern hale getirilmesi için çalışıyoruz. 1999 yılında yapılan mevcut fuar alanımız bugün Konya’nın ihtiyacını karşılamamaktadır. Fuar alanımızın yapıldığı dönemde 85 milyon dolar ihracat yapan Konya’nın ihracatı bugüne kadar 15 kat arttı. Önümüzdeki on yıllık hedefimiz olarak ihracatımızı 15 milyar dolara çıkaracağız. Bunun için fuar alanımızı da buna göre büyütmemiz gerekmektedir. Kademeli olarak büyüteceğimiz fuar alanımızı bir ticaret merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Mevcut iki hole ek olarak iki hol daha yapmak için projemizi hazırladık. 2014’teki tarım fuarını 4 holde yapacağız” dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA