• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya da Özgürlük için basın eğitim programı düzenlendi
03 Mayıs 2014 Cumartesi 13:18

Konya da ''Özgürlük için basın eğitim" programı düzenlendi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün programının desteklediği "Özgürlük İçin Basın" projesi İç Anadolu eğitimi Konya'da gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, iletişim fakültesi öğrencileri, yerel ve ulusal gazeteciler, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve medya alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, “Bu başarılı bir proje olacaktır. İlerleyen günlerde Anadolu’nun değişik yörelerinde bu projeyi gerçekleştireceğiz ve 2 yıl sürecek olan bu projenin Türkiye’ye katkılarının fazla olacağına inanıyorum” ifadelerine kullandı. 
Konfederasyon kurma çalışmalarının başladığını söyleyen Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Özdemir de, “Anadolu basınının duayen isimlerinden Nazmi Bilgin Anadolu basınına çok şey katmıştır. Uzun süre Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun genel başkanlığını yapmıştır. Bu süreçte kendisiyle Anadolu basını için önemli çalışmalarda bulundum. Ben de o dönemlerde genel başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Fakat bazı sıkıntılardan dolayı federasyonla yollarımız ayrıldı. Şimdi de bir konfederasyon çatısı altında toplanıyoruz. Yine öncümüz Nazmi Bilgin’in destekleriyle biz bu çalışmaları başlattık. 10 Mayıs’ta da Ankara’da konfederasyonun genel kurulunu yaparak inşallah Türkiye genelinde en kapsamlı, en fazla üyesi olan, gazeteciler örgütünün kuruluşunu tamamlamış olacağız. Bu projeyle ilgili de Nazmi abi beni aradığı zaman ‘Özgürlük İçin Basın’ projesinin bir AB projesi olduğunu söyledi. 7 bölgede 7 ayrı komite kurulacağını, bunun bir tanesinin de eğer böyle bir çalışma yapmak istersek Konya’da olacağını söyledi. Tabi biz de seve seve kabul ettik. Çünkü Nazmi Bilgin’in yaptığı her projede girdiği her işte Anadolu basını için, hatta Türk basını için güzel şeyler olacağına inanan insanlardan birisiyim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlere 45’er dakikalık sürelerle eğitim verildi. Eğitim programı kapsamında Prof. Dr. Korkmaz Alemdar Gazetecilik Meslek Etiği, Ümit Gürtuna Basın ve İfade Özgürlüğü, Serhat Gürkan Sosyal Medya Eğitimi, Keziban Bayık Sosyal Güvenlik Eğitimi, Prof. Dr. Mustafa Şeker Yazılı Elektronik ve Görsel-İşitsel Medya ve Karşılaşılan Tehlikeler ve Savaş Kıratlı da Zaman Yönetimi konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA