• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya da işlenen bir cinayet daha aydınlandı
07 Ocak 2010 Perşembe 14:42

Konya' da işlenen bir cinayet daha aydınlandı

Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, 155 Polis İmdat hattına gelen kafatası ve kemiklerin bulunduğu ihbarını değerlendirerek önce cinayeti belirleyip sonrasınra 10 gün sürençalışmada..
Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, 155 Polis İmdat hattına gelen kafatası ve kemiklerin bulunduğu ihbarını değerlendirerek önce cinayeti belirleyip sonrasında 10 gün süren çalışmada katil zanlılarını yakaladı. Zanlılar, arkadaşlarını poşetle boğarak öldürdüklerini itiraf ederken, cebinden de 10 TL'sini aldıklarını söyledi.
27 Aralık 2009 tarihinde merkez Meram ilçesi Gülbahçe Mahallesi'nde bulunanan geniş bir arazide kafatası ve kemiklerin bulunduğu yönünde 155 Polis İmdat hattına ihbar geldi. İhbarı değerlendiren Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırmada kafatası ve kemik kalıntılarını buldu. Kemiklerin bulunduğu yere yakın mezara benzer kazılmış bir çukur bulan polisler olayın faili meçhul bir cinayet olduğunu düşünerek harekete geçti.

İPUCU KEMERLİ PANTOLON
Cinayet Bürosu dedektifleri olay yerinde bulunan arazide geniş çaplı araştırmalar yaparken, mahallede de geçmişe yönelik görgü tanığı aradı. Dedektifler, çukur ve kemiklerin bulunduğu arazide üzerinde kemeri açılmamış bir pantolon buldu. Kemerin üzerinde olması nedeniyle pantolonun ceplerine bakan polis, bir cüzdan, cüzdanın içinde de 2 adet fotoğraf buldu. Fotoğraf üzerinde araştırmalara yoğunlaşan ekipler, fotoğraf stüdyolarını gezmeye başladı.
 
KIZINDAN MAKTÜLE ULAŞTILAR
Fotoğrafçılardan bir tanesi polislere elindeki fotoğraflarda bulunan genç kadının Meliha Nazik olduğunu ifade etti. Melika Nazik'in evini bulan ekipler diğer fotoğrafı kıza gösterdi. Genç kız, fotoğrafın babası 48 yaşındaki Necmi Nazik'e ait olduğunu ve 3 aydır görüşmediklerini söyledi. Öldürüldüğü tahmin edilen şahsın Necmi Nazik olduğunu düşünen ekipler araştırmalarını sürdürdü. Ekipler Necmi Nazik'in 4 yıldır ayrıldığı eşi ve çocuklarıyla sadece telefonla görüştüğünü ve sık sık alkol aldığını öğrendi.
Nazik'in son zamanlarda alkol masasında tanıştıkları Osman Nuri D.(55) ve Adnan E.(42) ile takıldığını öğrenen polis harekete geçti.

POŞETLE BOĞUP ÖLDÜRMÜŞLER
Polis, yaptığı araştırmada Osman Nuri D. ile Adnan E.'nin ev adreslerini tespit ederek yakaladı. Yakalanan şüphelilerden Osman Nuri D., cinayeti itiraf etti. 12 Ekim tarihinde olayın yaşandığı yerde alkol aldıklarını belirten cinayet zanlısı Osman Nuri D.'nin, "Necmi, Adnan ve ben yumurta satmak için bir dükkan kiraladık. Olay günü de Necmi'ye kredi kartına başvur diye konuştuk. O ben paramı size yedirmem deyince tartışma çıktı. Tartışmada Adnan yumruk attı, sonra başına poşet geçirerek boğmaya başladı,
bana da ayaklarından tut dedi. Ayaklarından tuttum o 3-4 dakika poşeti sıktı, sonra gel sen de poşeti sık dedi. Ben de poşeti sıktım, bu kez o ayaklarından tuttu. Cebinden 10 TL'sini ve cep telefonun aldık" dediği öğrenildi.
Her iki sanık da Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkartılarak Konya Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden Adnan E.'nin 15 gasp ve hırsızlık suçlarından cezaevinde yattığı öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA