• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya da bir ailenin 7çocuğundan 4 ü engelli
29 Aralık 2009 Salı 15:21

Konya' da bir ailenin 7çocuğundan 4 ü engelli

Konya'da Mesudiye köyünde oturan Muzaffer ve Emine Bozkurt çiftinin 7 çocuğundan 4'ü hem bedensel, hem de zihinsel engelli olarak yaşam mücadelesi veriyor.
Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Mesudiye köyünde oturan Muzaffer ve Emine Bozkurt çiftinin 7 çocuğundan 4'ü hem bedensel, hem de zihinsel engelli olarak yaşam mücadelesi veriyor.
Doğduklarında normal yaşamlarına devam eden fakat 13 yaşına girdiklerinde kas gerilmesi hastalığına yakalanan Gülseren (30), Burhan (25), Mehmet (22) ve Fadime (20) güçlükle yürüyor ve konuşuyor. Gülseren ve Burhan'ın hastalıklarının gün geçtikçe kötüye gitmesi aile fertlerinin zor günler geçirmesine neden oluyor. Özellikle Burhan tuvalete dahi gidemiyor.
Çocuklarına ölene kadar kendisinin bakacağını belirten anne 52 yaşındaki Emine Bozkurt, "Çocuklarımdan Gülseren ve Burhan'ın durumu daha kötü. Bunların bütün ihtiyacını biz karşılıyoruz. Devlet 3 ayda bir bin 500 TL para yardımı yapıyor. Diğer Mehmet ve Fadime için devletten herhangi bir yardım almıyoruz. Evdeki sağlam iki kızımla birlikte Burhan, Gülseren, Mehmet ve Fadime'nin ihtiyacını karşılıyoruz. Tedavi görmek için Seydişehir'deki özel rehabilitasyon merkezine Mehmet ve Fadime gitti. Bir yıl kadar
gittiler daha sonra bıraktılar. Eşimin herhangi bir işi yok. Burhan ve Gülseren'e bağlanan, 3 ayda bir aldığımız bin 500 TL ile eşim ve 7 çocuğumuzla geçinmeye çalışıyoruz" dedi.
Ümit Burcu Derneği Başkanı Akif Ay ise, geçtiğimiz hafta köye giderek dernek adına bazı yardımlarda bulunduklarını, Burhan ve Gülseren'in tedavileri için Konya'daki bazı hastanelerle görüştüklerini ve en kısa zamanda yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA