• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, Cordoba ile yeni ticaret alanları keşfedecek
01 Şubat 2010 Pazartesi 15:27

Konya, Cordoba ile yeni ticaret alanları keşfedecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ile Cordoba (Kurtuba) arasında kardeş şehir protokolü imzalamak üzere gerçekleştirdikleri İspanya ziyaretini değerlendirdi.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İspanya’nın tarihi şehri Cordoba (Kurtuba) ile Selçuklu başkenti Konya arasında kardeş şehir protokolü imzalamak üzere gerçekleştirdikleri İspanya ziyaretini değerlendirdi.

    Türkiye ile İspanya’nın birlikte yürüttükleri Medeniyetler İttifakı projesinin Konya ile Cordoba’nın kardeş şehir olmasıyla farklı bir anlam kazandığını kaydeden Başkan Akyürek, ziyarette kardeş şehir protokolü imzalayarak çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

    Ziyaretleri esnasında; Cordoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan ve Belediye Meclis üyeleri, Türkiye’nin İspanya Büyükelçisi Ender Arat, Cordoba Üniversitesi Rektörü Jose Manuel Roldan Nogueras, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Maria Dolores Jimenez Aguilar ve yöneticileri ile toplantılar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Toplantılarda; Konya ile Kurtuba arasında ticari, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında yeni işbirliği imkanlarının ortaya çıkabileceğini değerlendirdik. Cordoba Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile rektörü şehrimize davet ettik. Onlar da büyük bir memnuniyetle kabul ettiler. Temaslarımızda Konya’ya karşı büyük bir sevgi olduğunu gördük” dedi.

    İspanya’nın önemli tarihi şehri ve Endülüs Devleti başkenti ile Selçuklu başkentinin kardeş şehir olmasının adeta tarihin yeniden canlanmasını sağladığını vurgulayan Başkan Akyürek, 800 yıl sonra gelen bu birlikteliğin Konya ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA