• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, Cibuti ile işbirliğini geliştirecek
25 Aralık 2015 Cuma 14:13

Konya, Cibuti ile işbirliğini geliştirecek

MÜSİAD Konya Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu’nun daveti üzerine Konya’ya gelen Cibuti Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mr. Aden Houssein Abdillahi ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Cibuti İş Konseyi Başkanı Volkan Kazova, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Ruanda İş Konseyi Başkanı İbrahim Özen, MÜSİAD Konya Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Sorumlusu Av. Ümit Olgun ve komisyon üyeleri tarafından karşılanarak çeşitli temaslarda bulundu.

Cibuti Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mr. Aden Houssein Abdillahi,MÜSİAD Konya Heyeti ile birlikte gerçekleştirdiği Konya ziyaretleri kapsamında ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Genel Sekreter Haşmet Okur ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç ile görüştü. Ardından Konya Ticaret Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Cibuti Ankara Büyükelçisi, Konya ve Cibuti arasındaki ticari fırsatlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Konya Sanayi Odası’na geçen ve burada Başkan Vekili Mustafa Veli Tekelioğlu’ndan Konya sanayisi hakkında bilgiler alan Cibuti Büyükelçisi Konya temasları kapsamında fabrika ziyaretleri de gerçekleştirdi.

resim-2-017.jpg

Cibuti Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mr. Aden Houssein Abdillahi, Konya temaslarında son olarak MÜSİAD Konya Şubesi’nde düzenlenen toplantıda şube üyeleri ile bir araya gelerek Cibuti’nin genel ekonomik görünümü ve ticari fırsatları hakkında bilgiler verdi.

 

MÜSİAD Konya Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “2002 yılında 130 milyon dolar seviyesinde olan Konya’mızın ihracatı günümüz itibari ile 1.5 milyar dolar seviyelerini aşmış durumda. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, ülkemizin ve şehrimizin 2023 ihracat hedeflerine katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için de daha fazla üretmek, daha fazla ihracat yapmak ve yeni pazarlara ulaşmak zorundayız. Dünya üzerinde özellikle de Ortadoğu’da yaşanan savaş ve kaos ortamı Konyalı sanayicilerimizi olumsuz etkiledi. Konyalı sanayicilerimizin bu olumsuz durumdan daha fazla etkilenmemeleri ve yeni ticaret alanlarının oluşturulması adına bizler de belirli aralıklarla yurtdışı iş gezileri düzenliyor ve ülkemize yurtdışından ticaret heyetleri getirmeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda Afrika kıtasında son yıllarda ekonomik anlamda gelişme gösteren Cibuti ile oluşacak işbirliği imkânlarını da çok önemsiyoruz. Cibuti Büyükelçisi’nin şehrimizde gerçekleştirdiği temasların Cibuti ile Konya arasında yeni ticaret köprülerinin kurulmasına vesile olmasını temenni ediyor, yakın zamanda Cibutili işadamlarını iş görüşmeleri yapmak üzere şehrimizde ağırlamak istediğimizi ifade etmek istiyoruz” dedi.

resim-3-015.jpg

Akabinde konuşan Cibuti Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mr. Aden Houssein Abdillahi de, “Özellikle son 3-4 yıl içerisinde Türkiye ile Cibuti arasında ekonomik ve siyasi ilişkilerde büyük aşama kat edildi. İki ülke arasında ulaştırma, enerji, turizm, tarım, hayvancılık, askeri ve eğitim alanı başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği anlaşmaları imzalandı. Üç yıl öncesine kadar Türkiye’de eğitim gören Cibutili öğrenci sayısı kırk iken bu sayı bugün üç yüz elli öğrenciye kadar çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son Cibuti ziyaretleri esnasında iki ülke arasında Serbest Bölge kurulmasına yönelik anlaşma sağlanmıştır. Kurulan bu serbest bölgenin iki ülke arasındaki ticareti artıracağına inanıyor ve bu eksende çalışma yürütüyoruz. Büyükelçilik olarak çalışmalarını yakından takip ettiğimiz MÜSİAD’a da bu noktada büyük sorumluluklar düşmektedir. Bugünkü Konya temaslarımız esnasında aldığımız bilgiler ve yaptığımız fabrika gezilerimizden edindiğimiz intiba, Konya’nın büyük bir sanayi şehri olduğunu, pek çok alanda üretim ve ciddi boyutta ihracat yapan bir şehir olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Ülke olarak Konyalı sanayicilerimizin bu deneyimlerinden istifade etmek ve Konyalı sanayicilerimizi ticaret hacmimizi artırmak üzere ülkemize davet etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.   

 

resim-1-011.jpg

resim-4-005.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA