• Konya5 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konya çağrı merkezi ve bayan taraftarlar

14 Şubat 2012 16:46

Baş döndürücü bir tempo içindeki gündemin yaşandığı Türkiye geçen hafta da çok ilginç olaylara sahne oldu. Olayların biri bitmeden diğerinin başladığı Türkiye için “Son dakikaların sonu olmayan bir ülke” tabiri kullanmak yeridir. Özel yetkili savcının MİT çalışanlarını ifadeye çağırma hadisesi biraz durulmuş olsa da bu hafta ve belki önümüzdeki günler son dakikası çok daha fazla günlere gebe olabilir. Bekleyip görelim bakalım neler olacak.

Biz ise sakin şehrimiz Konya’da altı çizilecek iki dikkat çekici olayı paylaşalım. Dünyanın en büyük bilişim şirketi Microsoft geçtiğimiz hafta Konya’da önemli görüşmeler yaptı.Konya Büyükşehir, Konya Ticaret Odası ve Konya Şeker ile görüşmelerde bulunan Microsoft her üç kurumla da işbirliği ve Konya’ya yatırım mesajları verdi.

Microsoft’un lisanslı ürünler konusunda uyguladığı fiyatların yüksekliği bu ziyaretlerde görüşülmüştür umarım. Aynı şekilde ürünlerde fiyat indirimi veya tek şirkette birden çok makinede kullanılan ürünler içinde Microsoft ciddi kolaylıklar taahhüt etmiştir. Aksi halde örneğin her PC’de olması gereken bir “Office” ürününün satış fiyatının fazlalığı, tüketiciyi kopya ürünlere yöneltmekte, bu ise yasal problemler doğurmakta.

Uzun zamandır pek gündemimizde olmayan seçim öncesi bir ara konuşulan, e-devlet projesinde data saklama ve arşivleme merkezi olarak seçilecek yerin Konya’da olması, Microsoft ziyaretiyle tekrar hatırlamamıza sebep oldu. Deprem riski az olan bölgelerde seçilen ve o ülkenin tüm digital verilerinin bulunduğu yer olan merkezin Konya’ya yapılması konusunda süreç nasıl işliyor acaba? Bu ziyaretle bu merkezi tekrar hatırlatmış olalım.

Aynı şekilde, bazıları kamu bir kısmı ise özel girişimcilerin oluşturduğu pek çok çağrı merkezi var Türkiye’de.  Bin ile 10 bin kişinin istihdamının sağlandığı çağrı merkezlerinden biri de Konya’da olabilir.
Tabi bu sektörün o şehirde teşvik ediliyor olması, yatırımcı için önemli bir tercih sebebidir. Hizmet sektörünün önümüzdeki yıllarda çok daha gelişeceği düşünüldüğünde ve yeni nesil üniversite mezunlarının ille de masa başı işi istedikleri göz önüne alındığında, alın size çok önemli bir yatırım alanı. Konya’ya bir çağrı merkezi talebini de şimdiden hatırlatmış olalım.
 
KONYASPOR’UN BAYAN TARAFTARLARI
Hafta sonunun ilginç olaylarından biriydi, Konyaspor-Bucaspor maçına sadece bayanlar ve çocukların alınması. Konyaspor’un seyircisiz oynama cezasıydı bu. Federasyonun yeni uygulamasında seyircisiz oynamak yerine erkeksiz oynansın deniyordu maçlar. Kötü tezahürat yapan yerine güzel tezahürat yapanlar çağrılmıştı maça.
Açıkçası kışın o ayaz gününde, üstelik akşam saatlerinde kimse bayanların o maça ilgi göstereceğini düşünmüyordu. Bende aynı şekilde, kim gelir ki diye düşünerek gittim maça( Basın ve protokol yasağın dışında). Maça 10 dakika kala stat etrafındaki yoğunluk içerisi hakkında bir kanaat veriyordu zaten. Gerçekten de 7 bin civarı bayan seyirci çocuklarıyla birlikte gelmişti o maça.
Bu ilgiyi neye yormamız gerekir bilemiyorum. Konyalı hanımların böyle bir maç ilgisi vardı da haberimiz mi yoktu, fırsat bu fırsat deyip bir değişiklik olsun diye mi geldiler tam çözemedim. 90 dakika susmayan, her hareketi alkışlayan ya da tepki gösteren farklı bir profil vardı karşımızda. Belki de eşleri ve babalarıyla bu kadar çok maç seyreden bir kitle gizli gizli bu işi sevmişti. 

Sonuçta Konyaspor, kendisine erkeklerden çok daha fazla sahip çıkacak bir taraftar kitlesine sahip olduğunu bilsin. Tüm bu zor şartlarda takım bu başarılı haldeyse, işin içinde bir kadın eli olduğunu da ciddi ciddi düşünelim!

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA