• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Büyükşehir’den üreticiye arı desteği
17 Haziran 2016 Cuma 14:53

Konya Büyükşehir’den üreticiye arı desteği

Tarıma verdiği destekleri arı dağıtımı ile sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak belirlediği 6 ilçede yüzde 75 hibeli 2 bin adet organik kovanlı arı dağıttı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 400 üreticiye 2 bin adet organik kovanlı arı dağıtımı yaparak sektörün gelişmesine katkı sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde tarım sektörüne yönelik destekleri sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda pilot olarak belirlenen 6 ilçede kovanlı arı dağıtımı yaptıklarını söyledi. Arıcılığın istihdama katkısı ve çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli bir tarımsal faaliyet olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, Konya’da arıcılığın gelişmesi ve ülke genelinde söz sahibi olunması için kırsaldaki üreticileri desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti. Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Halkapınar ve Taşkent’e bağlı 67 mahallede arıcılığı teşvik ve desteklemek amacıyla 2 bin adet organik kovanlı arı dağıttıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “400 üreticimizin her birine 5’er adet olmak üzere toplam 2 bin adet çift katlı Kafkas melezi organik kovanlı arı dağıttık. Yüzde 75’i hibeli olan 800 bin lira değerindeki bu proje ile arıcılık sektörünün önemli bir gelişme kaydetmesini umuyoruz. Türkiye, topografik ve iklim yapısı nedeniyle bu alanda oldukça yüksek potansiyele sahip, bitki çeşitliliği yönünden de zengin bir ülke. Arı kolonisi varlığı ve bal üretimi bakımından dünyada önemli bir yere ve hiçbir ülkede olmayan arı genetik çeşitliliğine sahip. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu avantajı iyi değerlendirip sektörün gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

konya-buyuksehir’den-ureticiye-ari-destegi.jpg
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin pilot bölgelerde dağıtımını tamamladığı organik arıların kovanları, Alanya L Tipi cezaevindeki mahkumlar tarafından sosyal bir projeyi destekleyerek üretildi. Üretilen kovanlar Konya Arıcılar Birliği tarafından arılandırılarak Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’nce üreticilere dağıtıldı. 1 kovandan ortalama 15 kg bal elde edilirken 2 bin kovandan yaklaşık 30 bin kg bal elde edileceği tahmin ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA