• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Büyükşehirden üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım
19 Eylül 2022 Pazartesi 14:33

Konya Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya üniversitelerine bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerin, toplu ulaşım araçlarında kullandıkları öğrenci kartları ile Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün ücretsiz faydala

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Türkiye’ye örnek çalışmalarını sürdürüyor.

Toplu ulaşımda öğrenci biniş ücretlerine 4 yıldır, sivil biniş ücretlerine 2 yıldır zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarını toplu ulaşımda Konyakart olarak kullanma ve ilk kullanımdan itibaren toplu ulaşım araçlarından 10 gün ücretsiz faydalanma imkanı sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite eğitimi için Konya’yı tercih eden öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar dileyerek, öğrencilerin üniversitelerin kendilerine verdiği öğrenci kartlarını Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylarda kullanabileceklerini ifade etti.

Başkan Altay, “2022-2023 döneminde şehrimizdeki üniversitelere ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerimizin kartlarına Belediye Meclisimizce alınan karar gereği 10 günlük ücretsiz abonman hakkı tanımlıyoruz. Öğrenciler kartlarını ilk kullandıkları andan itibaren 10 gün boyunca belediyemize ait toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanabiliyor. Ücretsiz abonman süresi dolduğunda öğrencilerimiz bayilerden veya e-dolum kanalıyla internetten yükleme yaparak indirimli öğrenci tarifesinden kullanıma devam edilebiliyor. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Konya üniversitelerine kayıt yaptıran 30 bine yakın öğrencinin kartını indirimli Konyakart olarak tanımlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Konyakart hizmetlerine ve toplu ulaşım hizmetlerinin detaylarına Akıllı “atus.konya.bel.tr” adreslerinden ya da Konya Mobil Uygulaması’ndan erişilebiliyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA