• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Büyükşehirden Sayıştay davası
11 Aralık 2018 Salı 16:49

Konya Büyükşehir'den 'Sayıştay' davası

Konya Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Sayıştay raporları üzerinden ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını; taraflı ve yalan haberi kaynak göstererek belediye aleyhinde karalama kampanyası yürüten kişilere dava açacaklarını açıkladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Sayıştay raporları üzerinden ortaya atılan iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bazı yayın kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında son günlerde belediyemizle ilgili Sayıştay raporları üzerinden ortaya atılan iddialar bulunmaktadır.

Belediyecilikte bir marka olmuş, her zaman Türkiye’de belediyeciliğin ilk ve en güzel uygulamalarını yapan ve tüm belediyeler tarafından örnek alınan Konya Büyükşehir Belediyesini karalamak amacıyla yapıldığı belli olan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberlere konu olan olaylarda Sayıştay denetçisi tarafından yapılan tespitler tek tek cevaplandırılmıştır. Belediyemiz tarafından yapılan tüm ödemeler ihale sözleşmelerine ve şartnamelerine uygun olup, sözleşmeye aykırı veya usulsüz bir ödeme söz konusu değildir. Henüz herhangi bir Sayıştay İlamı olmadığı halde, belediyemiz aleyhine yapılan bu yayınlar, basın yayın etiği ile bağdaşmamaktadır. Siyasi saiklerle, masa başı hazırlanmış bu tür yayınlara halkımız da itibar etmemektedir. Taraflı ve yalan haberi kaynak göstererek belediyemiz aleyhinde karalama kampanyası yürüten kişilere karşı da yasal süreç başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız. Konya Büyükşehir Belediyesi.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA