• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Büyükşehirden gazilere jest!
09 Mart 2009 Pazartesi 16:00

Konya Büyükşehir'den gazilere jest!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İstiklal Harbi Şehitliğinde gazilere tahsis edilen ofisin açılışı törenle yapıldı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi’nin yeni dernek binası düzenlenen törenle açıldı.
 
 
 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İstiklal Harbi Şehitliği’nde tahsis edilen dernek binasının açılışına Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Çelenk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Öner ile gaziler katıldı.
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OFİS
 
Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Öner, İstiklal Harbi Şehitliği’nin yapımı ve dernek binasının tahsisi için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Tüm şehirleri gazilerine sahip çıkmaya davet eden Öner, kendilerine tahsis edilen ofisin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Çelenk, harpte omuz omuza savaşan gazi ve şehitlerin devletin birer temsilcileri olduğunu belirterek, “Bugün rahat nefes alıyorsak şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Gazilerimize Konya’da büyük olanak sağlanmış, onun için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Konya’ya teşekkür ediyorum” dedi.
 
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZ
 
Konya’daki tüm kurum ve kuruluşlar olarak gazilere ve şehit ailelerine sahip çıktıklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Harbi Şehitliği’nin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Gazilere tahsis edilen ofisin İstiklal Harbi Şehitliği’nde olmasının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Gazilerimiz için, şehitlerimiz için ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Çünkü onlar bize vatanımızı, ülkemizi kazandırdılar. Onların aziz hatırasını yaşatmak bizim görevimiz. Konya’da böyle güzel bir eserin ortaya çıkmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.
Konya’nın tarihte çok önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’yı tarihteki görkemli geçmişine yeniden kavuşturmak için çalıştıklarını ifade etti.
 
Konya Valisi Osman Aydın da, şehitler ve gazilerin Anadolu’nun vatan olmasını sağladıklarını kaydederek, Kurtuluş Savaşı’nda en çok şehit veren il olan Konya’da yapılan İstiklal Harbi Şehitliği ve Gaziler Ofisi’nin çok anlamlı olduğunu söyledi.
 
Konuşmaların ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Çelenk, gaziler adına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e plaket; Vali Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak’a dernek flamasını hediye etti.
 
Daha sonra kesilen kurdele ile İstiklal Harbi Şehitliği içindeki Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi’nin yeni ofisinin açılışı yapıldı.
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA