• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya bu önemli değerin farkında olmalı
05 Mayıs 2010 Çarşamba 14:12

Konya bu önemli değerin farkında olmalı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Hz. Mevlana ve ailesinin Konyaya gelişlerinin 782. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 782. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Dünya insanlığının en büyük probleminin dünyaya niçin ve nereden geldiği ile nereye gideceği olduğuna vurgu yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, doğuştan her şeyi sorgulama kabiliyeti verilen insanoğlunun, bu kabiliyeti sayesinde gerçeği hep bulabildiğini ve Hz. Mevlana’nın da zaten bu gerçeği en anlaşılır bir şekilde ifade eden önemli bir dünya değeri olduğunu belirtti.
“Hz. Mevlana, dağdaki çobanın da, Japonya’daki seçkinlerin de ve ABD’deki entelektüellerin de anlayacağı biçimde bu sorulara cevap veren dilin sahibidir. Ancak bu dili anlamanın yolu, dilde ifadesini bulan gönle sahip olmaktır” diyen Mustafa Kabakçı, bu nedenle Hz. Mevlana’yı tanımlayanların, genel anlamda Mevlana’yı ‘Gönüller Sultanı’ olarak ifade ettiklerini hatırlattı.
Hz. Mevlana’nın “Kırın testileri, sular birleşsin” sözünün günümüz Türkiye’sinin anlaşılabilmesi için çok önemli olduğunu kaydeden Kabakçı; “Bu bağlamda Hz. Mevlana, her türlü ırk, sosyal statüyü, rengi bir teferruat olarak görür ve esas olanın, insan olmanın; her işin başının ise aşk ile muhabbet olduğunu ifade etmektedir. Hz. Mevlana bilindiği gibi Behl’den başlattığı yolculuğunu, mesajın ana kaynağı olan kutsal topraklardan geçip Anadolu’da tamamlamıştır. Aşkın ve muhabbetin; birlik ve beraberliğin ana havuzu olan Konya’da bu yolculuk, yatağını bulmuştur. Bir ayağı Konya’da, diğer ayağı tüm dünya’da olan bu felsefeyi tüm dünya kavramıştır” ifadelerine yer verdi.
700 yıl öteden gelen Hz. Mevlana’nın ses ve nefesine tüm dünyanın kulak verdiğini aktaran AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya’nın da bu önemli değerin farkında olması gerektiğinin altını çizdi. Hz. Mevlana’nın bir pazar malı gibi kullanmaktan vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çeken Mustafa Kabakçı; “Konya Mevlana’yı ölenlerin dirildiği bir nefes olarak takdim etme şuuruna ermelidir. Ana kaynağın gerçek rehber olduğunu hiç unutmadan, Hz. Mevlana’yı dinlemeli; aşk ve muhabbeti önce içimizde sonra şehrimizde sonra ülkemizde sonra da tüm dünyada egemen kılmalıyız” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA