• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya bir kültür başkentidir
16 Nisan 2013 Salı 14:47

Konya bir kültür başkentidir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Konya'da yapılmakta olan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Konya'ya gelen Davutoğlu, Karatay İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Spor ve Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Katılımın yoğun olduğu törende konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gönlünün hep Konya'da attığını söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Arakan'ın geleceğini konuşmak için Medine'de olduğunu ve oradaki görüşmelerin ardından Konya'ya geldiğini belirten Davutoğlu: "Medine ile Konya arasında manevi bir yolculuk yapmak manevi bir huzur verdi. Nerede olursak olalım hep Konya'nın manevi huzurunu hakkıyla teslim etmeye çalışıyoruz. Anadolu'nun onurlu duruşuna layık bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Konya'nın ve Anadolu'nun bu duruşuyla, Myanmar'da, Somali'de, Suriye'de, Mali'de ve dünyanın daha sayamadığımız nice yerlerinde zor durumda olan Müslüman kardeşlerimizi kucaklıyoruz." diye konuştu.

TEMEL ATMA TÖRENLERİ HEYECAN VERİR

Temel atma törenlerinin heyecan verdiğini belirten Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "  Temel atmayla birlikte bir yolculuğa çıkılır. Bu yolculuğun her adımı insana mutluluk verir. Konya bir ve bütün oldukça çok daha büyük hizmetlere şahit olacak. Yeni Büyükşehir Tasarısı ile birlikte Konya tek bir yumruk haline geldiği zaman Konya yeni bir yükselişin izlerini taşıyacak."

 


KONYA'YA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ

Konya'nın tarihi kimliğinin önemli olduğunu belirten Davutoğlu, Konya'nın tarihi kimliğini korumanın bir vazife olduğunu söyledi. "Konya gelişecekse tarihi kimliğini kaybetmeden gelişecek" diyen Davutoğlu şöyle devam etti: "Konya'yı gözümüz gibi koruyacağız. Eski stadyumun kaldırılmasıyla Konya yeni bir kültür havzasına kavuşacak. Konya bir tarım şehridir. Konya bir sanayi şehridir. Ama bunların öncesinde Konya bir kültür başkentidir. Bu kültürü koruyarak geleceğe ulaştıracağız. Başbakanımız hep sorardı. Bu bölgeye ne yapacağız burası ne olacak diye? Allah'a şükür şimdi bu sorunun cevabını göğsümüz kabara kabara vereceğiz. Burada yaptırılan Spor ve Kongre Merkezi'nde buradaki gençlerimiz spor yapacak. Bunun yanında Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili olarak sizlere söz veriyorum ki bu Spor salonu ve Kongre Merkezi'ne uluslararası organizasyonları da getireceğiz"

KABEDEKİ OSMANLI REVAKLARI

Mekke’deki çalışmaları yerinde incelediğini belirten Davutoğlu, Osmanlı revaklarının kaldırıldığı alana gittiğini belirterek, " Osmanlı revaklarıyla ilgili son yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde tüm milletimize şu müjdeyi vermek isterim ki; Osmanlı revaklarının her bir taşı, her bir parçası özenle korunuyor. Dün Osmanlı revaklarının kaldırıldığı alanı ziyaret ettiğimde bunun nasıl özenle korunmakta olduğunu görmekten büyük memnuniyet duydum. İnşallah, ecdadımızın emanet olarak bıraktığı büyük miras, tekrar Mekke-i Mükerreme'ye, Kabe'ye iade edilecek ve yerlerine taşınacak, korunacak." Davutoğlu, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte butona basarak Spor ve Kongre Merkezi inşaatına ilk harcı attı. Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti Konya milletvekilleri Kerim Özkul ve Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile çok sayıda vatandaş katıldı.  AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA