• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya bilişim sektörünün eleman sıkıntısı azalacak
24 Mart 2010 Çarşamba 14:33

Konya bilişim sektörünün eleman sıkıntısı azalacak

Konyada bilişim sektöründe kalifiyeli eleman sıkıntısı azalacak
Konya’da bilişim sektöründe kalifiyeli eleman sıkıntısı azalacak Bilişim Eğitim Merkezi Eğitim Müdürü Zuhal Avdan, bilişim sektöründeki işsizlik açığını kapatacaklarını söyledi.
 
Merkezi İstanbul’da bulunan Bilişim Eğitim Merkezi Türkiye’de 8. şubesini Konya’da açtı. Nisan ayı başında eğitimlerine başlayacak olana merkezde, programların yanı sıra kariyer gelişim olanakları da sunulacak.
 
Bilişim Eğitim Merkezi binasında konu ile ilgili bilgiler veren Bilişim Eğitim Merkezi Eğitim Müdürü Zuhal Avdan, merkezlerinde eğitim gören bütün kursiyerlerin bilişim konusunda tam donanımlı olana kadar eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.
 
Zuhal Avdan, “Bilgi dünyanın her tarafında büyük bir ihtiyaçtır. Bilişim sektörü de dünyada en hızlı ilerleyen ve değişen bir sektördür. Bu nedenle biz bilişim konusunda bilgi eksikliğini kapatmak, işsizliği azaltmak ve sektöre nitelikli eleman yetiştirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Kursumuzda eğitim gören bütün arkadaşlarımız konusunda uzman hale geliyor. Eğer ki eksikleri var ise ve onları tamamlamaları için tekrardan ücretsiz eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimizi sadece programları öğretmiyoruz, bunların yanında iş yapabilecekleri, sektörleri de tanıtıyoruz. Eğitim aldıkları sektörde, sektörün özelliklerini tanıtıyoruz. Bununla da kursiyerlerimiz alanları dışındaki branşlarda da uzman hale geliyorlar. Matbaadan tutunda ambalaj ve tişört baskı sektörlerine kadar her alanda bilgi veriyoruz” dedi.
 
Konya’da ki eğitim merkezlerinde 3 sınıf ile eğitime başlayacaklarını kaydeden Avdan, görsel tasarımdan, IT eğitimlerine, web yazılım uzmanlığından, bilişim kariyer olanaklarına kadar birçok alanda eğitim verdiklerini belirtti.
 
Özellikle, meslekleri olup da, meslek birikimleri yeterli olmayan ve konusunda kariyer hedefleyen kursiyerler için ise “Kariyerine bir artı daha kat” sloganıyla, kariyer plus paketi hazırladıklarının da altını çizen Avdan, “Kariyer plus paketlerimizde, mesleklerinde daha çok başaralı olmak isteyen kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. Harita ve makine mühendisliği, mimarlık gibi birçok teknik mesleklerde bu konuda da eğitim vermekteyiz. İşlerinde, hızlı olmalarını sağlayacak ve daha da kolaylaştıracak bilgileri kursiyerlerimize aktarmaktayız. Eğitim merkezimiz lisanslı eğitim verip, bizden alınan sertifika ise dünyanın birçok yerinde geçerlidir. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitim ile tek bir sektör yerine birçok sektörde çalışır duruma gelecektir. İş başvurusuna giderken elinde örnekler olacaktır. Bizden aldığı eğitim ile kendini daha iyi tanıyacak, ona göre meslek seçimi yapacaktır. 11. yılımızda Konya’da yeni bir şube açmakla çok mutluyuz” dedi.
 
Ayrıca eğitmen seçimlerinde çok hassas davrandıklarını da vurgulayan Zuhal Avdan, eğitmenlerinin alanlarında üniversite mezunu, eğitim seminerlerini tamamlamış, yeterlilik sınavlarında yüksek başarı kazanmış ve branşları ile ilgili sertifikaya sahip kişilerden oluştuğunu dile getirdi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA