• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Bilim merkezi oluyor
14 Ocak 2009 Çarşamba 16:01

Konya Bilim merkezi oluyor

Türkiye'de ilk kez Konya'da yapılacak Bilim Merkezi'nin proje ihalesinin 20 Mart 2009'da olacak
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de ilk kez Konya'da yapılacak Bilim Merkezi'nin proje ihalesinin 20 Mart 2009'da olacağını söyledi.
TÜBİTAK'ın Türkiye'de bilime olan ilginin artmasını sağlamak ve yurt genelinde yaygınlaştırmak üzere yaptığı Bilim Merkezi kurulması çağrısının ardından proje sunan büyükşehirler arasından Konya Büyükşehir Belediyesi'nin projesinin seçildiğini hatırlatan Başkan Akyürek, Türkiye'de ilk kez Konya'da kurulacak Bilim Merkezi'nin; araştırmacı, yenilikçi ve özgüven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunacağını ifade etti. Başta çocuklar olmak üzere Bilim Merkezi'ni ziyaret edecek her yaştan ziyaretçinin etkileşimli sergiler, eğitim programları ve etkinlikler aracılığıyla eğlenceli bir ortamda bilim ve teknolojiyle buluşacağını kaydeden Başkan Akyürek, böylece toplumun her kesiminden bireylerin bilimsel birikimlerini paylaşarak toplumun yaşam kalitesini artırmaya yönelik yeni fikirler üretmesine imkan sağlanacağını vurguladı.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK
Konya'da bir Bilim Merkezi kurulması çalışmalarında proje temini ihalesi aşamasına gelindiğini belirten Başkan Akyürek, “Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi kurulması için önümüzdeki günlerde yapılacak proje teminine ilişkin ihale sonucunda temin edilecek proje ve ihale dokümanları çerçevesinde yapım işleri ihalesi gerçekleştirilecek. İhalenin ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 100 bin metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edilecek Bilim Merkezi yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Merkez ayrıca; açık-kapalı sergi alanları ve çevre tasarımı ile Türkiye'de bu kapsamda yapılacak ilk örnek olması açısından büyük önem arz ediyor” dedi.
KONYA İÇİN DÖNÜM NOKTASI
Kurulacak Bilim Merkezi'ne ilişkin öncelikli hedef kitlenin ilköğretim-ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler, üç yaş üstü okul öncesi çocuklar, üniversite öğrencileri ve öğretmenler olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, bu nedenle bina içinde yer alacak bilimsel sergiler ve etkinlikler kadar, yapılacak binanın da görsel açıdan özgün mimari yapısıyla bu kesime hitap etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akyürek şöyle devam etti: “Bunun için, binanın, mimari, statik-betonarme, mekanik, elektrik, çevre düzenleme, peyzaj, tefriş-dekorasyon gibi tüm uygulama projeleri, teknik ve idari şartnameler ile yaklaşık maliyet dahil inşaat işlerine ilişkin tüm ihale dokümanları, hizmet alım yöntemi ile hazırlatılacaktır. Şu anda proje aşamasında olduğumuz Bilim Merkezi'nin Konya açısından büyük bir dönüm noktası olduğu unutulmamalıdır. Konya'nın gelecekteki vizyonunu da ilgilendiren Bilim Merkezi'ne ait proje ile ilgili ihaleye, konuyla ilgili kişi ve kuruluşları katılmaya davet ediyorum.”
İlanına 12 Ocak'ta çıkılan Bilim Merkezi proje ihalesinin 20 Mart 2009'da Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacağını kaydeden Başkan Akyürek, Bilim Merkezi'nin Konya'ya kazandırılmasına destek veren Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya İl Özel İdaresi, Konya Sanayi Odası, Selçuk Üniversitesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA