• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, bilim adamlarını ağırladı
24 Ekim 2016 Pazartesi 14:23

Konya, bilim adamlarını ağırladı

Konya, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar başta olmak üzere akademi üyeleri ve Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliğinden (AASSA) yöneticiler ile bilim adamlarını ağırladı.

“Mülteciler ve Göçmenler: Küresel Bir Sorun Mu Yoksa Bir Fırsat Mı?” konulu Uluslararası Sempozyum ve AASSA Genel Kurul Toplantısına katılan bilim adamları Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde Konya’nın tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret etti. Heyete ziyaretleri sırasında Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ile Üniversiteden akademisyenler eşlik etti.

Heyetin ilk durağı Karatay Medresesi oldu. Asya Bilimler Akademilerinden gelen bilim adamları buradaki mimariye ve eserlere hayran kaldı. Daha sonra İnce Minareli Medreseye geçen ziyaretçiler Selçuklu Devri taş işçiliğinin en güzel örnekleri arasında yer alan Taçkapının işlemesini uzun süre inceledi. Selçukluların sembolü çift başlı kartal ve kanatlı melek figürlerinin en güzel örnekleri hakkında da NEÜ Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Berk’ten bilgi alan ziyaretçiler bu eserlerin önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Heyetin sabırsızlıkla beklediği noktalardan biri de Mevlana Müzesiydi. Burada ilk olarak ziyaretçilere rehberlik eden Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Berk, Hz. Mevlana’nın hayatı ve Müze hakkında bilgi verdi. Heyet daha sonra Müzeyi ziyaret etti ve sergilenen eserleri tek tek inceledi.

Konya’da tarihi ve turistik açıdan önemli bir konumda bulunan Sille de ziyaretteki duraklardan biriydi. Heyet burada Aya Elena Kilisesini ilgiyle inceledi ve Berk de kilisenin tarihi ile özellikleri hakkında misafirleri bilgilendirdi.

Avrupa’nın en büyük Kelebekler Vadisi’ne gelen ziyaretçiler burada hayli eğlenceli dakikalar geçirdi. Bir kelebeğin oluşumunun tüm evreleri hakkında bilgi alan ve farklı kelebek türlerini canlı olarak inceleme fırsatı bulan heyetteki ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Konya Bilim Merkezi ziyaret edildi. Heyettekiler, gençlerin bilime ısınması ve bilim adamlarının yetişmesi için bu merkezin önemli bir işlev gördüğüne dikkat çekti.

Konya ziyaretinde son durak Mevlana Kültür Merkezi oldu. Ziyaretçiler önce sema gösterisi hakkında bilgi aldı sonra gösteriyi ilgiyle takip etti.

“Mülteciler ve Göçmenler: Küresel Bir Sorun Mu Yoksa Bir Fırsat Mı?” konulu sempozyumun sosyal programı kapsamında Kapadokya gezisi de düzenlendi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA