• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Belediye Başkan Adayları resmi başvurularını yaptı
18 Şubat 2019 Pazartesi 18:10

Konya Belediye Başkan Adayları resmi başvurularını yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu, Meram, Karatay Belediye Başkan Adayları, resmi başvurularını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Konya Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu'na giderek resmi başvurularını yaptı.

 Türkiye’nin geleceğinden kaygı duyanların Cumhur İttifakı çatısı altında birleştiğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Konya Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, AK Parti Adayı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Belediye Başkan Adaylarımız ve meclis üyesi adaylarımızın başvurularını yaptık. Öncelikle tüm adaylarımıza hayırlı mübarek olsun diyoruz. Tüm ilçelerimiz ve şehrimiz adına güzel hizmetler gerçekleşecek inşallah. 31 Mart seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Malumunuz Türkiye’nin geleceği adına kaygı duyanların bir araya geldiği bir Cumhur İttifakı önce belediye başkan adaylarıyla ilgili birlikte hareket etme kararı, arkasından meclis üyeliklerinde de işbirliği ortaya çıkmış oldu. 31 ilçemizde tek belediye başkan adayı ve tek meclis listesiyle gidiyoruz. Dün akşam itibariyle çalışmalarımızı tamamladık. Bugün de Büyükşehir’imizin, Selçuklu, Meram ve Karatay’ımızın müracaatlarını burada gerçekleştirdik. Diğer ilçelerimizde de müracaatlar yapılıyor. Bugün itibariyle inşallah 31 ilçemizdeki tüm müracaatlar bitmiş olacak. Tekrar hepimize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

hasan-angi-008.jpg

MECLİSTE DE İTTİFAK OLUŞTU

Meclis üyeleri seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Parti’siyle ortak hareket ettiklerini vurgulayan Hasan Angı, “Genel Merkezlerimizin yaptığı görüşmelerden sonra Cumartesi akşamı itibariyle 2014 seçim sonuçları referans alınarak aynı listelerde yer alacağız. 26 ilçede Milliyetçi Hareket Partimiz bize isimler verdi. Seçim sıraları 2014 yılındakine göre belirlendi. 5 ilçede de biz Cumhur İttifakı’ndan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi’ne isimler verdik. Dolayısıyla listemizde Milliyetçi Hareket Partisi’nin meclis üyesi adayları var, o 5 ilçede de bizim adaylarımız var. Cumhur İttifakı olarak belediye başkan adayını hangi partiden göstermişsek aynı parti adı altında meclis üyelerini de belirlemiş olduk. Seçmenlerimiz şunu yapacak. Büyükşehir’de Cumhur İttifakı’nın AK Parti Adayı Sayın Uğur İbrahim Altay için mührünü AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kısmına basmış olacak. İlçede Cumhur İttifakı’nın Adayı AK Parti’ninse AK Parti’nin adayına, aynı şekilde mecliste de yine AK Parti’ye vermiş olacak. Eğer Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı bizim ittifak adayımız olarak o ilçede gösterilmişse belediye başkan adayında onun kısmına basacak, meclis üyesinde ise yine Milliyetçi Hareket Partisi’nin altındaki meclise basmış olacak. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve AK Parti’nin ayrı ayrı listelerle yarıştığı bir meclis yarışı değil, birlikte yarıştığı bir sürece dönmüş oldu. Bu karar genel başkanlarımızın onayından geçerek bizlere tebliğ edildi. Bizler de dün bunu çalıştık ve şuanda verdiğimiz listeler Cumhur İttifakı’nın listeleridir. Şuanda 31 ilçe tamamlanmak üzeredir. Alındı belgeleri gelecek. Dolayısıyla müracaat aşamasını bitirmiş olarak sonraki aşamaya doğru yürüyeceğiz. Hayırlı olur inşallah” ifadelerini kullandı.

“EN YÜKSEK DESTEĞİ ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Konya’da en yüksek desteği almak için çalışacaklarını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, “Şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün başvurular gerçekleştirildi. Bizleri bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımızın şahsında tüm teşkilatlarımıza, Milliyetçi Hareket Partisi’ne tüm belediye başkanlarımız ve meclisimiz adına teşekkür ediyorum. Bugünden sonra yapılması gereken şey, gece gündüz demeden çalışarak sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmamaktır. Konya’dan en yüksek desteği almak için tüm belediye başkan adaylarımızla birlikte çalışacağız, gayret göstereceğiz. Zaten Konya her zaman en yüksek desteği veriyor. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah 31 Mart akşamında da Cumhur İttifakı’na en yüksek desteği almak için çaba sarf edeceğiz. Tekrar Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

baskan-ugur-ibrahim-altay.jpg

“CUMHUR İTTİFAKI, TÜRKİYE’Nİ BEKA MESELESİDİR”

Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin bir beka meselesi haline geldiğini dile getiren Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, “Cumhur İttifakı Adayı olarak Selçuklu Belediyesi’nde bugün adaylık müracaatımızı yaptık. Hayırlı olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi artık ülkemizin bir beka meselesi haline geldi. Biz de yerelde bu ittifakı en güçlü şekilde sürdürmenin çabası, gayreti içerisinde olacağız. Sahadaki çalışmalarımızda görüyoruz ki aslında halkımız Cumhur İttifakına en güçlü desteği şuanda veriyor. İnşallah 31 Mart akşamı da bu desteği sandıklarda tekrar görme imkanımız olacak. Ben tekrar Konya’mız için, Selçuklu’muz için ve ülkemizin için seçimlerin hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

ahmet-pekyatirmaci-001.jpg

“1 AYDIR SAHADAYIZ”

1 aydır yoğun tempoda saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, “Yaklaşık 1 aydır sahalardayız. Büyükşehir Belediye’miz ve 3 merkez ilçemizle beraber resmi başvurumuzu yaptık. İnşallah bu sürecin öncelikle ilçemize, sonra şehrimize ve ülkemize hayırlı ve mübarek olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar geçirdiğimiz güzel sürecin 31 Mart akşamına kadar da aynı şekilde güzel bir ortamda devam etmesini de temenni ediyorum. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

mustafa-kavus-001.jpg

“HERKESİN OYUNA TALİBİZ”

Herkesin oyuna talip olduklarını söyleyen Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, “İl Başkanımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve Merkez İlçe Belediye Başkanlarımızla birlikte 31 Mart seçimlerinde yapılacak belediye başkanlığı adaylığı için müracaatlarımızı yapmış bulunuyoruz. Buradaki ortam her şeyi anlatıyor. Tüm başkanlarımızla birlikte inşallah şehri yönetmeye talip olduk. Adaylık başvurularımızı gerçekleştirdik. Şimdi tekrar herkesin oyuna talip olarak yine inşallah tekrar “Durmak Yok Yola Devam” diyerek girmedik kapı, sıkmadık el ve almadık gönül bırakmayacağız. Tevazu, samimiyet ve gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz”  diye konuştu.

hasan-kilca-002.jpg

adaylar-basvuru-1.jpg

adaylar-basvuru-2.jpg

adaylar-basvuru-3.jpg

adaylar-basvuru-4.jpg

adaylar-basvuru-5.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA