• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Barosundan 18 Mart programı
19 Mart 2017 Pazar 10:40

Konya Barosu'ndan '18 Mart' programı

Konya Barosu tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesinin katılımıyla ‘Bir Destandır Çanakkale’ adlı resim sergisi ve anma programı gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda Çanakkale Savaşını anlatan resimler sergilendi. Serginin açılışından sonra davetlilere Çanakkale savaşında askerlerin yediği buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Işık programda yaptığı konuşmanda dernek faaliyetlerini anlattı. Işık “Biz dernek olarak şehit ailelerinin ve gazilerimizin haklarını elimizden geldiği kadar savunmaya çalışıyoruz” dedi. 

Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ ise Çanakkale destanın Türk Milletinin iman, inanç ve mücadele azminin en büyük göstergesi olduğunu belirtti. Aladağ "Çanakkale Destanı aziz milletimizin binlerce yıllık bağımsızlık geleneğine verdiği kıymetin en açık delilidir. Yine bu destan muhataplarına Türkleri asla mağlup edemeyeceklerini gösteren net bir mesajdır. Bu yüzden Çanakkale önemlidir, bu yüzden Çanakkale geçilememiştir. Çanakkale’de vatan müdafaası için okullarından cepheye koşan 15’liler vardır. Çanakkale’de 276 kiloluk mermiyi gözünü kırpmadan kaldıran Koca Seyit vardır. Çanakkale’de, Allah'a kurban olsun diye saçlarına kına yakılan Hasanlar, Mehmetler, Aliler vardır. Çanakkale’de; inanmışlık, adanmışlık ve şehadete susamışlık vardır. Çanakkale’de ‘Ben size savaşmayı değil; Ölmeyi emrediyorum’ diyen Mustafa Kemal ve kahraman komutanlar vardır. Allah onlardan razı olsun. Bizim ecdadımız cepheye giderken Allah'ın huzuruna tertemiz çıkmak için abdest alıp dua ederken bugün vatan bizden razı olacak, ordu gazi olacak düşüncesini yüreklerinde taşıyan kahramanlardır. Çanakkale’yi geçilmez kılan Milli mücadeleyi zafere taşıyan ve Bağımsız Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan da işte bu ruhtur. Her yer geçilir, ancak Çanakkale geçilmez” dedi.
 
Konuşmalardan sonra Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Işık’a çiçek takdim etti. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA