• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya balık haline kadın eli değdi
18 Eylül 2010 Cumartesi 12:44

Konya balık haline kadın eli değdi

Konya Balık Hali'nde bir balıkçıda çalışan 5 kadın, erkeklerin yaptığı tüm işlerin altından başarıyla kalkıyor.

 
Konya'da 35 yıldır balık satışı yapan Mevlüt Sarıkaya, yaptığı açıklamada, iş yerinde erkek çalışanlar dışında, biri şoför 2'si balık pişiren, 2'si de tezgahtarlık yapan toplam 5 kadın çalıştırdığını belirtti.

Bir balıkçı tezgahında Konya'da ilk kez kadınların çalıştığını ifade eden Sarıkaya, ''Tezgah başında çalışan bayan personelimiz aynı zamanda benim asistanlarım, iş yerindeki elim kolum...

İlk bayan asistanım 1 yıl önce işe başladı. Diğer bayanlar ise burada çalışmaya daha yeni başladılar'' dedi.

Balıkçı tezgahında kadın çalıştırdığı için memnun olduğunu belirten Sarıkaya, hijyenin büyük önem taşıdığını balıkçı tezgahında beyaz önlüklü kadın tezgahtar gören müşterilerinin de önce biraz şaşırmakla beraber memnun kaldıklarını anlattı.

Tezgah başındaki kadın personele müşterilerin, ''Aaa, burada mı çalışıyorsun?'' şeklinde tepkiler verdiğini anımsatan Sarıkaya, şunları kaydetti:

''Bayan müşterilerimiz burada çalışan bayan personelimize, 'Burada çalışmaktan memnun musunuz?' diye soruyorlar. Bizim arkadaşlarımız da onlara 'Evet, çok memnunuz' diye cevap veriyorlar.

Şuan buradan çalışan bayan personelimizin çoğu evli... Aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bayan çalışanlarımız, bizim için oldukça değerli, onlarda ekip olarak çalışmaktan çok mutluyuz.

Sadece ben değil burada çalışan diğer erkek arkadaşlarım da bayan arkadaşlarımıza sahip çıkıyor. Keşke elimizden gelse de daha fazla bayan eleman çalıştırabilsek.

 İyi ki bayan eleman çalıştırmaya başlamışız, çünkü işlerini büyük bir titizlikle ve başarıyla yapıyorlar.''

''BALIK KOKUSU PARFÜM GİBİ GELİYOR''

Balıkçı kadınlardan soyadını vermek istemeyen Hatice ise bir yıl önce başladığı balıkçı tezgahında çalışma işinin hiç aklında olmadığını, verilen ilan üzerine başvuruda bulunarak çalışmaya başladığını söyledi.

İşe başlamadan önce evde balığın kokusuna bile dayanamadığını, evde balık pişirildiği zaman dışarı çıktığını anlatan Hatice, ''Bana müşteriler, 'O kokunun içerisinde nasıl duruyorsun?' diyorlar, ben de onlara alıştığımı söylüyorum. Artık bu kokuya öyle alıştım ki, balık kokusu artık bana parfüm gibi geliyor'' diye konuştu.

Konya balık halinde kendilerinden başka kadın çalışmadığını ifade eden Hatice, banka işlerinden post makinesine, yazar kasadan birçok işe kendisinin baktığını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA