• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Avrupa Futbol Şampiyonasına hazırlanıyor
16 Şubat 2010 Salı 12:53

Konya Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazırlanıyor

2016 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri için aday olan Türkiye, adaylık için belgelerini UEFA yetkililerine sundu.

2016 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri için aday olan Türkiye, adaylık için belgelerini UEFA yetkililerine sundu. Şampiyonada maçlara ev sahipliği yapacak 8 ilden birisi olan Konya'da ise hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından olan ve 4 yılda bir Avrupa'daki ülkelerin milli takımlarının katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nı milyonlarca insan stadyumlarda, milyarlarca insan ise televizyonları başında ekranlarından takip ediyor. Dünya Kupası'nın ardından en prestijli futbol şampiyonası olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 2016 yılında yapılacak olanı için 3 ülke (Fransa, İtalya, Türkiye) ev sahipliği yapmak üzere başvurdu. Aday ülkelerden olan Türkiye, şampiyona için hazırladığı projeleri içeren dosyayı UEFA yetkililerine sunarken, dosyada yer alan ve maçlara ev sahipliği yapacak 8 ilden birisi olan Konya'da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Maçların oynanması planlanan stadyumlardan birisi olan Konya Stadyumu'nda projesinin tamamlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Yeşil-beyaz renkte futbol topu şeklinde yapılacak 33 bin seyirci kapasiteli stadyum UEFA kriterlerini taşıyacak ve dünyanın en modern stadları arasında yer alacak. Yeni stadyum, Olimpiyat Köyü'nün içinde yer alacak. Burada stadyumun yanı sıra, 10 bin kişilik spor salonu, veledrom, yüzme havuzu, büyük spor parkı, yürüyüş alanları, 100 bin metrekarelik otopark, amatör spor kulüpleri için geniş alanlar, antrenman sahaları, sporcu otelleri ve küçük ticari işletmeler yer alacak. Ulaşım ve çevre yoğunluğu açısından Selçuklu ilçesine yapacağımız yeni stadyumun yapım ihalesini 2010 yılı içinde yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması halinde Türkiye ve Konya'nın tanıtımı için büyük bir fırsat oluşturacağını dile getiren Başkan Akyürek, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bir ayağının Konya'da yapılacak olması sosyal, kültürel ve ticari açıdan şehrimize önemli katkılar sağlayacaktır. Orta Anadolu'nun en stratejik şehri olan Konya'da, Avrupa Futbol Şampiyonası bir çekim merkezi oluşturacaktır" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA