• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya-Antalya hızlı tren projesi
22 Ocak 2011 Cumartesi 19:05

Konya-Antalya hızlı tren projesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattı için planlanan hızlı tren projesinin bu yıl ihaleyle yaptırılacağını bildirdi.
Antalya'da, hızlı tren projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, Antalya'ya yönelik tren projesinin iki tane olduğunu söyledi.
 
Projelerden birinin İstanbul bağlantılı Ankara-İstanbul hattının Eskişehir üzerinden Afyonkarahisar ve Antalya'ya inişiyle ilgili olduğunu, bunun projelerinin hazırlandığını ve ekip çalışmalarının yapıldığını kaydeden Yıldırım, ''Diğer bir çalışmada da, Antalya'dan Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri istikametine güzergah var. Onun da bu sene proje olarak yatırıma koyduk. Bu çerçevede proje yaptırılması için ihale yapılacak'' dedi.
 
Antalya kamuoyunda hızlı tren projesinin 2016 Expo Fuarı'nda yetiştirilmesi yolundaki beklentilerin de hatırlatılması üzerine Bakan Binalı Yıldırım, hızlı tren hedefiyle ilgili önce projelerin yapılacağını, sonra yapılabilirlik ve fizibilitenin ortaya çıkmasıyla karar verileceğini bildirdi.
 
Yıldırım, şöyle konuştu:
 
''Projeniz yoksa elinizde, o zaman hiçbir anlam ifade etmez. Biz karar verme süreçlerine yardımcı olmak için projelerini şimdiden hazırlıyoruz. Ondan sonra bütçe imkanlarımıza, yapılabilirliğine, fizibilitesine bakarak yatırım konusuna karar vereceğiz. Ama 2023 hedeflerimiz içerisinde yer alıyor.
 
Yıldırım, açıklamasında, Afyonkarahisar-Antalya otoyoluna artı olarak, Antalya'dan da Alanya'ya ayrı bir güzergaha otoyol yapımı için proje ihalesine de çıkılacağını bildirdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA