• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya-Antalya arasındaki tünelde fark hissedilecek!
26 Eylül 2017 Salı 11:02

Konya-Antalya arasındaki tünelde fark hissedilecek!

AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Antalya-Konya arasında inşası devam eden Demirkapı tünelinin iki uçunda 8-10 derecelik sıcaklık farkı oluşacağını söyledi.

AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Antalya-Konya arasında inşası devam eden Demirkapı tünelinin iki uçunda 8-10 derecelik sıcaklık farkı oluşacağını söyledi.

AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Antalya-Konya Alternatif yol ve Demirkapı Tünelini ile İbradı-Taşağıl bölünmüş yolu şantiyesinde incelemelerde bulundu. Konya-Antalya arasında Seydişehir-Akseki-Manavgat üzerinden sağlanan ulaşıma alternatif olacak yeni yol,

Beyşehir-Derebucak-İbradı-Serik üzerinden de bu iki ili birbirine bağlayacak. Tünel ve yol yapım çalışmaları tamamlandığında Antalya-Konya arasındaki mesafe 45 kilometre kısalacak. Uslu, İbradı ilçesi Eynif Ovası'nda bulunan tünel şantiyesine yaptığı ziyarette işçilerle sohbet etti. Uslu, "Antalya ile Konya arasında alternatif yol çalışmasında ve çift tüp olarak toplamı 10 kilometre olacak Demirkapı Tünellerinde çalışmalar hızla devam ediyor. Tünel ve yol inşaasında 370 işçi ve mühendisimiz 24 saat esasıyla çalışıyor. Tünelin birinci 5 kilometrelik tüpünde delme işlemleri bitti, betonlama işlemlerinde sona gelindi. İkinci 5 kilometrelik tünelinde 5 ayrı noktadan kazma işlemi devam ediyor ve 1,5 kilometrelik kısmı kazıldı" dedi.

Bir tünel, iki iklim

Demirkapı Tüneli'nin Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu'yu birbirine yakınlaştırdığını ifade eden Uslu, "Tünelin girişi İç Anadolu, çıkışı Akdeniz Bölgesi. Kışın bir tarafta kar yağarken, diğer çıkışta güneşli ve sıcak hava hissedilebilecek. Tünelin girişi ve çıkışı arasında 8-10 derecelik sıcaklık farkı olduğundan, 5 dakikalık geçiş sürecinde iklim farklılığı hissedilecek. Filmlerde Zaman Tüneli ile başka zamanlara geçiş sahnelerini çok görürüz. Bu Demirkapı Tüneli ile çok kısa sürede İklim geçişlerini yaşayacağız. Demirkapı Tüneli adeta İklim Tüneli."

"İbradı-Akseki Kültür ve Turizm havzasının cazibesi artıyor"

Milletvekili Atay Uslu, "Demirkapı Tüneli'nin, projenin tamamlanmasıyla bölgenin ekonomik yapısında, turizm cazibesi de pozitif olarak değişecektir. Bölgenin yayla ve kültür turizmi potansiyeli çok yüksek. Ulaşım sayesinde Üzüm Dere Vadisi, Altınbeşik Mağarası, Ormana, Cevizli ve İbradı-Akseki Havzaları Kültür ve Doğa Destinasyonu hareketlenecektir. Durmak yok, yolara, tünellere, havaalanlarına, hızlı trene devam diyoruz. Millete hizmet aşkı ile adeta bir Ferhat gibi dağları delen ve bu yatırımlara vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Hükümetimize, Ulaştırma Bakanımıza, Dışişleri Bakanımıza bu toprakların bir evladı olarak şükranlarımı bir kez daha arz ederim. "

Antalya Milletvekili Atay Uslu gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra Tünel içerisinde ve yol güzergahında incelemeler yaptı, ardından İbradı'nın Başlar Mahallesinde de vatandaşlarla buluştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA