• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya - Ankara kara yolundaki kara nokta!
03 Şubat 2010 Çarşamba 14:04

Konya - Ankara kara yolundaki kara nokta!

Sıkça kaza olan Ankara-Konya kara yolu güzergahındaki Cihanbeyli dönel kavşağının yeniden düzenlenmesi için belediye, Karayollarına itirazda bulundu.
Sıkça kaza olan Ankara-Konya kara yolu güzergahındaki Cihanbeyli dönel kavşağının yeniden düzenlenmesi için belediye, Karayollarına itirazda bulundu.
 
Konya'nın Cihanbeyli ilçesi belediye başkan yardımcısı Serdar Kayacan, Ankara-Konya-Antalya ana güzergahının ülkenin coğrafi olarak orta ve kuzey bölümü ile bir turizm bölgesi olan Akdeniz'i birbirine bağladığını söyledi.
 
Kayacan, Cihanbeyli dönel kavşağının da bu güzergahın Ankara-Konya bölümünde yer aldığını belirtti.
Gerek Ankara gerekse Konya yönünden Cihanbeyli'ye giren araçların aniden dönel kavşakla karşılaştığını söyleyen Kayacan, her iki yönde bulunan uyarı işaretlerine rağmen bu kavşağa hızla giriş yapan sürücülerin kavşağın darlığından kaynaklanan şeklinden dolayı paniğe kapılarak kaza yapabildiğini ifade etti.
 
Kavşağın uluslararası standartlara uygun yapılmış olabileceğini ancak şehirlerarası yol güzergahında şoförün durma hızında yavaşlamaması halinde kaza ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Kayacan, Ankara'yı Konya ve Antalya'ya bağlayan güzergahtaki bu kavşakta neredeyse her gün kaza olduğunu kaydetti.
 
Kayacan, şöyle konuştu: ''Cihanbeyli dönel kavşağının yeniden düzenlenmesi için belediye olarak Karayollarına itirazda bulunduk. Bazı vatandaşlar ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının da Karayollarına kavşağın daha güvenli hale getirilmesi için şikayet ve talepte bulunduğunu biliyoruz. Kısa süre önce bir sürücü hayatını kaybetti, dün akşam da bir tır kavşakta kaza yaptı. Karayolları yetkililerinden adeta kara nokta haline gelen bu kavşağın genişletilebileceğini öğrendik. 2 yıl önce inşa edilen bu kavşakta daha fazla ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kaza olmaması için gerekli düzenleme bir an önce yapılmalı.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA