• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya Akifi anlıyor
14 Mart 2016 Pazartesi 16:17

Konya Akif'i anlıyor

Konya’da, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Haftası çerçevesinde “Bugünü Anlamak için Akif’i Okuyoruz” paneli gerçekleştirildi.
Meram Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ve Konya Mehmet Akif Ersoy Okuma Grubu ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği panele, Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof Dr. Sami Güçlü, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Basın-Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programda konuşan Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof Dr. Sami Güçlü, “Bugün Konya’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü vesilesiyle Mehmet Akif’i Anma Haftası çerçevesinde başlattığımız bir çalışma. Acaba 2016’da lise ve üniversitelerde okuyan gençlerimiz, Akif’i anlamak için okusalar, bundan bir kısım bilgiler çıkarsalar bunu konuşma metni haline getirseler ve arkadaşlarına sunsalar. Acaba burada arz ettiğimiz gibi bir gelişme olabilir mi? Akif bu günkü nesil tarafından okunabilir mi? Okunsa anlaşılabilir mi? Anlaşılsa örnek olabilir mi? diye bir arayış burada. Sebebi de şu; toplumların uzun geçmişlerinde kendilerine yol gösteren rehberlik eden, onların morallerinin bozulduğu zaman onu yenen, tekrar bir ümitle, azimle, hayata bağlanmaya zorlukları yenme konusunda azimle çalışmaya sevk eden insanlar var. Bunlar o milletin kahramanları. Kahramanlar sadece askerlerden oluşmuyor. Toplumun her kesiminde her meslekten kahramanlarla karşılaşıyoruz. Düşünce adamlarımız içerisinde kahraman nitelikli çok insanlar var. Akif’te bunlardan biridir. Ama Akif vefat edeli 80 yıl oldu. 80 yıl önce vefat eden bir şahıs acaba zamanında kahramanca bir tutumla davranışla anlayışla sevilen sayılan bu insan, aradan geçen zaman içerisinde yeni nesil tarafından nasıl anlaşılacak? Akif milletimiz tarafından çok sevilen bir insan. Hatta devlet büyüklerini dışında sayacak olursak yani Mevlana, Yunus Emre'den sonra, bu milletin en çok sevdiği insanlardan biridir” dedi.

bugunu-anlamak-icin-akifi-okuyoruz-(2).jpg

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, “Sayın bakanımızın liderliğinde, Türkiye’de çeşitli illerde başlatılmış olan Akif okumaları etkinliğinde bugün Konya’da bir aradayız. İnşallah öğrencilerimiz Akif’in anlayışını idrakini bu güne yansıtacaklar. Öğrencilerimizin dilinden aslında Akif’i anlamaya çalışacağız. Son derece faydalı olduğuna inandığımız Akif’in idrakini asrın idrakine söyletebilme başarısını inşallah öğrencilerimiz burada gösterecekler. Biz bu türlü çalışmaları yürekten İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destekliyoruz. Daha çok gencimizin okuması yönünde adımlar atmaya gayret ediyoruz inşallah. Seyreden toplumların çocukları olarak bizler okuyan bir nesli, okuyan annelerin çocuklarını yetiştirmek için bir faaliyet yürütmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye'nin 18 vilayetinde anlamlı, manalı, mütevazı ve derin bir yürüyüşün olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ise, “18 vilayette bu çalışmalar yapılıyor. Bunda başta bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA