• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya, AK Parti Genel Kurulu’na hazır
26 Ağustos 2014 Salı 14:38

Konya, AK Parti Genel Kurulu’na hazır

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yeni genel başkanlarının seçileceği 1. Olağanüstü Genel Kurul’una hazır olduklarını belirterek...
Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yeni genel başkanlarının seçileceği 1. Olağanüstü Genel Kurul’una hazır olduklarını belirterek, Konya’dan 100 otobüsle Ankara’daki genel kurula gideceklerini söyledi. 
AK Parti’de Çarşamba günü yeni genel başkanın seçileceği 1. Olağanüstü Genel Kurul öncesi İl Başkanı Ahmet Sorgun, bir otelde basın toplantısı düzenledi. Türkiye tarihinde ilk defa cumhurun kendi başkanını seçtiğini bunun sonucu olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte bir genel başkan ve bir Başbakan arayışı olduğunu anımsattı. 2071 ufkunun gerçekleştirilebilmesi için istikrarlı bir ekonomi ve istikrarlı bir siyasi hayatın gerekliliğine vurgu yapan Sorgun, “Bunun için ise güçlü bir genel başkan, güçlü bir Başbakan gerekiyordu. Doğal olarak Başbakan ile genel başkanın aynı kişi olması kararı verildi ve bunun üzerinde de ısrarla duruldu. Yapılan istişarelerin ardından ittifakla hemşehrimiz, medar-ı iftiharımız, onurumuz, milletvekilimiz, bakanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yeni genel başkan ve Başbakan adayı olarak önerildi. Gerçekten bütün Türkiye’de, yurt dışında, şehrimizde büyük bir kabul gördü, büyük bir teveccüh gördü” dedi.
Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren bir isim olduğunu söyleyen Sorgun, “İnsanlar değişim karşısında üç hal üzere olurlar. Ya değişime direnirler, tasfiye olurlar ya değişime ayak uydururlar ya da değişimi yönetirler. İşte sayın Bakanımız, Cumhurbaşkanımızla birlikte Türkiye’deki, bölgedeki değişimi yöneten insanlardan. Her türlü göreve layık olan bir insan. Gerçekten konjonktürel değil, özgül ağırlığı fazla olan, yoğun olan bir kimse, bilge bir insan. Büyüklerimizin bir deyimi var; ‘meyveli ağaçlar dallarını yere eğerler, insanlar meyvesinden istifade etsinler diye, Kavak meyvesi olmadığı için başını göğe doğru kaldırır' diye. Gerçekten bu tanım sanki sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu için söylenmiş gibi” ifadelerini kullandı. 
 
100 OTOBÜSLE ANKARA’YA GİDİLECEK
Çarşamba günü Ankara’da yapılacak 1. Olağanüstü Genel Kurul öncesi Konya teşkilatı olarak bütün hazırlıkları genel merkezle iletişim ve uyum içerisinde yaptıklarını aktaran Sorgun, “Allah nasip ederse bizim organize ettiğimiz 100 otobüs, hızlı tren ve özel araçlarla 5 binin üzerinde bir hemşehrimizi Ankara’ya kongreye götürüyoruz. Ama katılamayan kardeşlerimize de Konya’da inşallah yine yarın akşam saat 20.00’de Kültürpark’ta kutlama yapacağız. Bu kutlamada hemşehrilerimizden yoğun talep geliyor. Kutlamalarımızı; ağırbaşlılığımızı koruyarak, abartıya kaçmadan yapmamız gerekiyor. Ankara’ya gelemeyen Konya’daki hemşehrilerimizi de yarın saat 20.00’de Kültürpark’taki kutlama programına bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıya; AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Gülay Samancı, Harun Tüfekçi, İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve merkez ilçe belediyebaşkanları katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA