• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya-Adana 3 saat
12 Mart 2014 Çarşamba 09:03

Konya-Adana 3 saat

Konya-Adana Hızlı Tren Projesi'nin temeli bugün atılıyor. Konya-Karaman arasında 1 saat 13 dakika olan seyahat süresi yeni hattın devreye girmesiyle 40 dakikaya inecek.

Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Adana Hızlı Tren Projesinin ilk etabı olan Konya-Karaman kesiminin temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla bugün Karaman Garı'nda düzenlenecek törenle atılacak.

İLK ETAP 120 KİLOMETRE

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yolcu trenleri için saatte maksimum 120 kilometre, yük trenleri için saatte 65 kilometre hız yapılabilen 102 kilometrelik Konya- Karaman hattı, hızlı trenlere uygun olarak saatte 200 kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hale getirilecek. Ayrıca 73 hemzemin geçit, 13 altgeçit ve 23 üstgeçit yapılarak güzergahın tamamı ihata altına alınacak.

40 AYDA TAMAMLANACAK

Ankara-Konya, Eskişehir ve İstanbul ile devam eden Hızlı ve Yüksek Hızlı Tren projelerinin güney aksında yer alan Konya-Karaman hızlı tren hattı, Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep ve Mardin'e kadar uzanacak hızlı tren ağının ilk halkası olarak kabul ediliyor. Tamamının 40 ayda tamamlanması planlanan projenin, ilk 16 aylık döneminde yeni yapılacak hattın hizmete açılması hedefleniyor.

HEDEFE ADIM ADIM

İkinci hattın yapım çalışmaları sırasında tren trafiğinin kesintiye uğratılmaması hedeflenirken, bu kapsamda Avrupa'daki uygulamalarda olduğu gibi tren trafiğinin mevcut hattan sağlanması, yeni hat tamamlandıktan sonra ise tren trafiğinin yeni hat üzerine alınarak mevcut hattın altyapı ve üstyapısının yenilenmesi planlandı. Böylece, mevcut hattın hızı da saatte 200 kilometreye çıkarılmış olacak.

YÜKSEK HIZLI BAĞLANTI

Güzergahtaki hızların artması, seyahat sürelerinin kısalmasıyla Kayseri üzerinden yapılan Ankara-Adana arasındaki yolcu taşımacılığı YHT bağlantı olarak Ankara-Konya-Karaman-Ulukışla üzerinden daha kısa sürede sağlanabilecek, İstanbul-Eskişehir-Afyonkarahisar-Konya-Adana-Mersin arasındaki yük ve yolcu taşımacılığında da önemli artış sağlanacak.

Ankara 2 saat 10 dk

Konya-Karaman arasında mevcut durumda DMU setleri ile 1 saat 13 dakika olan seyahat süresi yeni hattın devreye girmesiyle 40 dakikaya inecek. Ankara-Karaman 2 saat 10 dakika, Eskişehir-Karaman 2 saat 50 dakika, Eskişehir-İstanbul YHT hattı ile birlikte Karaman-İstanbul 4 saat olacak. Diğer yüksek hızlı ve hızlı tren projeleriyle entegre olan Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Adana Hızlı Tren Projesi tamamlandığında ise Konya-Ulukışla arası 1 saat 30 dakika, Konya-Adana arası 3 saatte alınabilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA