• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya "Alkolik" bir şehir değil
13 Mart 2013 Çarşamba 21:46

Konya "Alkolik" bir şehir değil

Prof. Dr. Üstün Dökmen, en çok alkol tüketen ilin Konya olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, en çok alkol tüketen ilin Konya olmadığını söyledi. Konuyu Gaziantep’te dile getiren Prof. Dökmen, işin doğrusunu açıkladı. Dökmen, “Ankara’da üretilen alkol, Konya’da depolanıyor. İnsanlar kamyon kamyon Ankara’dan Konya’ya giden alkolü Konyalıların tükettiğine inanıyor. Konya bu konuda talihsiz bir yakıştırmayla karşı karşıya kalmıştır” dedi.

Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, kadına yönelik şiddeti eleştirirken Cengiz Han'ın eşinin kaçırılarak hamile bırakılmasını örnek verip, "Cengiz Han kaçırılıp hamile kalan eşinin çocuğunu diğer çocuklarından ayırmamıştır. Eğer bugün yaşasa kahveye gidecek yüzü olmazdı" dedi.

SALON DOLDU TAŞTI

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Küçük Şeyler' adlı ve 'Az data bol fikir' konulu konferans için tahsis edilen bin 70 kişilik salon, davetiyesiz yüzlerce kişinin de salona akın etmesi nedeniyle yetersiz kaldı. Davetiye almadan salona gelenler ile davetiyeli izleyiciler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Salon görevlilerinin müdahalesiyle sona erdirilmeye çalışılan tartışmalar etkinliğin başlama saatine kadar devam etti. Yer tartışmaları yüzünden yarım saat geç başlayan etkinlik için sahneye çıkan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen, salonda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na sahnenin çöküp çökmeyeceğini sorup, ayakta kalan izleyecileri sahneye çağırdı.

EN ÇOK İÇKİ KONYA'DA TÜKETİLMİYOR

Onlarca kişinin sahneye oturarak dinlediği Prof. Dr. Üstün Dökmen, toplumda doğru bilinen bazı yanlışları dile getirdi. Prof. Dr. Dökmen şunları söyledi: "İnsanlar Mevlana'yı neden sever? Gel, ne olursan ol yine gel' dediği için değil mi? Ama Mevlana'nın Mesnevisi'nde böyle bir şey yok. Herkes Türkiye'de en fazla içkinin Konya'da tüketildiğini bilir. Oysa, işin doğrusu, Ankara'da üretilen içkinin Konya'da depolanıp bölgelere sevk edildiğini bilmeyenlerin, kamyon kamyon içkiyi görüp, bunların hepsinin Konya'da tüketildiğini sanarak bunu dillendirmesinden kaynaklanan doğru bilinen bir yanlış bu. Herkes Mehter Marşı'ndan iki ileri bir geri gidildiğini biliyor. Oysa, mehteran iki ileri bir geri değil, iki ileri bir sağa, iki ileri bir sola yürür."

Prof. Dökmen’in dile getirdiği bu yanlış anlaşılma daha önce bir içki firması tarafından da rakamlarla ortaya konulmuştu. Tekel işletmecisi firma tarafından açıklanan rakamlarda Konya’nın içki tüketiminde Türkiye illeri arasında en son sıralarda yer aldığı belgelenmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA