• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konutları belirlenen vatandaşlardan büyük sevinç
15 Aralık 2012 Cumartesi 16:11

Konutları belirlenen vatandaşlardan büyük sevinç

Konyanın Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Beldesinde TOKİ tarafından Tarım Köy projesi kapsamında hayata geçirilen ve alt gelir grubuna hitap eden...
Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Beldesi’nde TOKİ tarafından Tarım Köy projesi kapsamında hayata geçirilen ve alt gelir grubuna hitap eden, yapımının büyük bölümü tamamlanan tek katlı ve müstakil toplu konutların hak sahiplerini belirlemek için kur’a çekimi yapıldı. Kura çekiminin ardından konutları belirlenen hak sahipleri büyük bir sevinç yaşadı.
İmrenler Belde Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, çevrenin belde belediye başkanları, daire amirleri ve konutların hak sahibi olan vatandaşlar katıldı.
Kura çekimine başlamadan önce bir konuşma yapan Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, “Ahirette iman, dünyada mekan” sözünü hatırlatarak, yeni mekanların hak sahiplerine hayırlı olması dileğinde bulundu. Yapılan programın anahtar teslimi yapılmadan önce sembolik bir kura çekimi olduğunu vurgulayan Yunak, “Bu işlemler bittikten sonra 45 gün içerisinde tapularınız çıkacak ve anahtar teslimi yapılacak. Ardından ödeme planınız dahilinde ödemelerinize başlayacaksınız” dedi.
İmrenler Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder ise, İmrenler Belediyesi’nin girişimi üzerine TOKİ Başkanlığı tarafından bölgede hayata geçirilen proje kapsamında toplam 212 konutun inşa edildiğini vurguladı. 212 konutun ön ödemesini tamamlayan 175 hak sahibinin hangi konutta oturacağının belirleneceği kura çekiminin yapılacağını anlatan Şenönder, kalan kısımlar için de başvuruda bulunan isimlerin ön ödemelerini tamamlamalarının ardından ikinci bir kura çekimi daha yapılacağını söyledi.
Konuşmaların ardından kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrasında konutları belirlenen hak sahipleri, hemen ardından soluğu toplu konut bölgesinde aldı. Beyşehir Gölü manzaralı tek katlı konutları görebilmek için araçlarıyla alana yönelen hak sahiplerinin büyük bölümünü belde merkezi dışında yaşayan İmrenlilerin oluşturduğu öğrenildi. Belde dışında yaşayan konutların İstanbul’da yaşayan hak sahipleri, belde merkezine düzenlenen turlarla iki otobüs halinde İmrenler’e geldiklerini, bu konutlarda yaz döneminde oturmayı düşündüklerini belirtirken, bazıları ise beldesine dönüş yaparak devamlı oturmayı düşündükleri yönünde değerlendirmelerde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA