• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konuşan banklar Beyşehiri tanıtıyor
19 Şubat 2016 Cuma 15:45

Konuşan banklar Beyşehir'i tanıtıyor

Beyşehir'de, kent estetiğine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan konuşan banklar, yörenin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaretçilere üç dilde sesli olarak tanıtıyor.
Beyşehir Belediyesi tarafından tarihi Taşköprü önündeki BSA kanalı kenarına konulan ve "akıllı bank" olarak da adlandırılan konuşan banklar, ses sistemi sayesinde ilçenin tarihi ve kültürel varlıklarını tanıtıyor. Butona basıldığında Türkçe’nin yanısıra İngilizce ve Almanca anlatım yapabilen banklar, bölgenin turizmine rehberlik ediyor.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak hep ilkleri yaşatmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Tarihi Taşköprü önüne yerleştirilen bankların üzerindeki yazılarla Beyşehir Gölü, Kubadabad Sarayı ve Eşrefoğlu Camisi hakkında bilgi aktardığını belirten Özaltun, şunları kaydetti:

"Sadece yazılarla değil, sesli olarak da dinleyebilmek isteyenler için 3 ayrı dilde bu bilgileri, üzerinde oturanlara duyurması sayesinde görme engelli bireylerimiz ya da ziyaretlerimiz için de çok önemli bir hizmet sunuyor. Şu anda 3 konuşan bank sayısını zaman içerisinde daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Çünkü Beyşehir, tarihi ve doğal güzellikler yönünden büyük potansiyele sahip bir ilçemiz. Bankların üzerine yazılan tanıtıcı bilgiler USB aracılığıyla yükleme yapıldıktan sonra yan tarafındaki butona basılarak sesli olarak anlatım yapabilme özelliğine sahip. Turistik mekanlar ve özel kullanımlar için üretilen banklar, rehberlik etmede insana olan bağımlılığı da azaltarak bu alanda ekonomik bir alternatif oluşturuyor."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA