• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konuk:Verimli görüşmeler yaptık
02 Şubat 2012 Perşembe 17:36

Konuk:'Verimli görüşmeler yaptık'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Birleşik Arap Emirlikleri ile Dubaiye yaptığı resmi ziyaretlere katılan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 4 gün süren ziyaretlerde verimli iş görüşmelerinin yapıldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Birleşik Arap Emirlikleri ile Dubai’ye yaptığı resmi ziyaretlere katılan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 4 gün süren ziyaretlerde verimli iş görüşmelerinin yapıldığını belirtti.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai’ye yaptığı resmi ziyaretlere katıldı.
 
Konuk, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı gezide son derece verimli iş görüşmelerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Recep Konuk, bu görüşmelerin neticesinin kısa sürede alınmasını ümit ettiğini belirterek şunları söyledi:
 
 “Sayın Cumhurbaşkanımız ekonomik ağırlıklı bir ziyaret gerçekleştirdi ve hem Birleşik Arap Emirleri’nden hem de Türkiye’den iş forumuna katılan iş adamlarının işbirliği ve ortak yatırım konusunda cesaretlenmelerini sağlayacak bir konuşma yaptı. O nedenle sektörel bazlı görüşmeler ile ikili görüşmeler son derece verimli geçti. Görüşmelerde öne çıkan sektörler, tarım, tarımsal sanayi, gıda ve turizm oldu. Malum tarım, tarımsal sanayi ve gıda deyince de Türkiye’nin yatırım için ya da ticaret için akla gelen ilk il Konya ve biz Konya iş dünyası olarak bu avantajımızı iş birliğine ve somut yatırıma dönüştürmek için önemli adımlar attık. Finans, bankacılık ve sigorta alanında BAE’nin büyük guruplarından biri ile tarım ve hayvancılığa yönelik ülkemizde yapılacak bir yatırım konusunda ön mutabakat sağladık. Yine Dubai merkezli büyük bir sanayi gurubu ile işlenmiş gıda sanayine yönelik iş ortaklığı görüşmelerini başlattık. Ürünlerimizi Dubai merkezli ancak bölge ticaretinde etkin olan bir guruba gösterme fırsatını yakaladık ve bu ürünlerin ihraç bağlantılarını başlattık. Özetle ürettiklerimizi satmak için kanal açtık, yeni yatırımlar için mutabakat sağladık. Bunun anlamı şudur; ürettiklerimizi katma değerli olarak satabileceğiz, ümit ediyorum ki kısa sürede sonuçlandıracağımız işbirliği sayesinde hem tarım ve hayvancılık hem de tarımsal sanayi ve gıda sanayine yönelik yatırımlarla Konyalı üreticilerimizin daha çok üretmesini, ürünlerinin daha da kıymetlenmesini ve inşa edilecek fabrikalarla da daha çok hemşerimizin istihdam edilmesini sağlayacağız.”  
 
BAE ve Dubai’ye gerçekleştirilen 4 günlük resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Gül’e Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik ederken, ekonomi bürokrasisi ile iş dünyasından önemli isimler de heyette yer aldı.
 
Resmi Ziyaret programı çerçevesinde Dubai’de düzenlenen Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri İş Konseyi toplantısında iki ülke işadamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin riski düşük, getirisi büyük ender ülkelerden birisi olduğunu belirterek, BAE ile geçici işbirlikleri, geçici ortaklıklar yerine stratejik ve büyük ortaklıklar kurulması gerektiğini söyledi.
 
Avrupa'daki ekonomik krize dikkat çeken Gül, işadamlarına yatırımın adresi olarak Türkiye'yi gösterdi. Gül, Dubaili işadamlarını yatırım için Türkiye'ye davet ederken, iki ülke arasındaki 5 milyar dolarlık ticaret hacminin kısa sürede iki katına çıkarılması için çalışmalara başlandığını, iki ülke iş dünyası arasındaki işbirliğinin daha da gelişmesini arzuladığını vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Gül’e gezisinde refakat eden Türk işadamları Türkiye-BAE İş Forumu kapsamında sektörel bazlı ve ikili görüşmeler gerçekleştirirken, resmi heyette yer alan Konyalı işadamlarının da BAE’deki ciddi ve büyük gruplarla yaptıkları görüşmelerde Konya’da yatırım  ve mamul ürünlerin ticareti konusunda önemli mesafe aldıkları öğrenildi.


YORUMLAR
kısaca
yorumsever
Allah Seni Yetiştirenden Razı Olsun Başkanım...
212.174.172.2
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA